Popil bi kavu i za 100 kuna, samo da raspru birtije

Piše Vladek Antolaš Mastermind

Svaki grad u kojem se može popiti kava za 100 kuna je velegrad, pa tako možemo reći da je i Đurđevac svojevrsna metropola. Ovaj fenomen nije pravilo, no nije ni rijetko da se to dogodi nekom slučajnom putniku namjerniku pa i nama koji tu živimo.
Evo savjet kako da u idealnim uvjetima nakon korone (ne) popijete kavu za 100 kuna.

Naravno da ima neki trik u svemu ovome, a to je činjenica da ako vam se zalomi da popijete kavu u centru, a slučajno ste parkirali pred robnom kućom, može vas parkirni redar počastiti sa 100 kn kazne ako ste ostali duže od sat vremena. Tako je to kod nas, kava je i dalje jeftina, ali eto, može se cifra popeti na dodatnih 100 kuna. Za ovo pravilo parkiranja znaju samo dobro upućeni i svi mi koji smo legli na tih nesretnih 100 kuna kazne.

Evo kako zapravo dolazi do tog problema. Parkiranje u tom dijelu grada oko robne kuće i okolnih zgrada je badava za sat vremena i to je ok, ali ako se ne maknete, slijedi kazna od 100 kuna i to je ok, no jedino nije u redu način na koji je narod (ne)obaviješten o načinu parkiranja i eventualne kazne.

Ruku na srce, na ulazu na spomenuti parking stavljene su table s obavijesti o svemu, no nikako nije moguće pri ulasku iz vožnje pročitati taj dotični tekst, a bogme nitko neće s kraja parkirališta (tamo bliže školi) nakon parkiranja pješke potegnuti 150 metara da se informira. Znači, taj parking je po mome mačak u vreći.

Ne brinite se, ja sam svoju kavu od 100 kuna naravno popio. Sve ovo pišem da se netko od vas ne ogrije na isto zubato sunce, a parking-službu bismo mogli savjetovati da postave još nekoliko obavijesti jer u najmanju ruku to bi bilo pošteno i izbjegle bi se mučne scene šokiranih ljudi koji pronađu čestitku za brisačem svog limenog ljubimca, a i olakšalo bi posao marljivim redarima.

Neki će reći da je taj parking privatni. Praktički i je, ali svi gosti koji se zeznu i plate kaznu budu spominjali Đurđevac kao grad gdje su popili kavu za 100 kuna. Vezano za taj prostor, možda sam trebao spomenuti one „na nož“ oštre rubnjake, ali neka to bude neka druga tema.

Sad kad sam se već sparkirao na parking-temu, evo još jedna zanimljivost iz  našeg grada koja mi se čini skroz nelogična, pa mi vi pomozite da shvatim…

Pokraj najnovijeg teniskog igrališta naziru se obrisi novog parkirališta, pretpostavljam za potrebe tenisača. Sve bi to bilo logično da se neposredno pored ulice i terena već ne nalaze 32 postojeća parkirališna mjesta, zatim oko 70 mjesta na stadionu te još barem 20 mjesta kod Elektre i najmanje 20 kod Bistre. Je li nužno pored 140 parkirališta napraviti još 10-15?

Mislim, ako se netko ide baviti sportom, zar nije logično da bude spreman prošetati 100-200 metara ako nema mjesta tik uz teren. Pa brate, protegni noge malo. Ispada da Đurđevec ima više tenisača nego Slovenija skijaša.

Grad je, kako se čini, prava mušterija za asfalt da se sve crni. Možda malo da se koja prikolica dobaci u koje prigradsko naselje jer su ga tam željni?

Nekak se bojim da smo na kursu koji su svojedobno držali Molve i Kalnovec, znači: dok se sve zasfaltira, tu je idejama i razvoju kraj.

I na kraju, misli mi same skrenule nazad na kavu jer si ju kanim tak slatko popiti  dok raspru birtije da mi moru zateknuti i dve-tri kazne za parking jer nepem danima van.

Vladek Antolaš Mastermind
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI