Popovići prodaju povrće na kućnom pragu: Oglas na društvenoj mreži bio je pun pogodak

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Anka i Mijo Popović, uzgajivači povrća iz prigradskog naselja Herešin, zbog nemogućnosti prodaje na tržnici odlučili su svoje povrće prodavati na kućnom pragu. Oglas preko facebooka, kažu oni, bio je pun pogodak pa svakodnevno primaju brojne narudžbe.

Punih 40 godina bave su uzgojem raznog povrća pa su stekli brojne stalne kupce kojima i dalje žele plasirati domaće povrće.

Anka Popović

– U plastenicima i na otvorenom sadimo salatu, mladi luk, peršin, celer, mrkvu, pastrnjak, luk, češnjak, krumpir, grah, ciklu i rikolu pa posla oko uzgoja uvijek ima. Bez obzira na to što polako gazimo u osmo desetljeće života, još se uvijek bavimo povrtlarstvom, a to nas očito i drži vitalnima za naše godine. Sav urod koji je trenutno u plastenicima sigurno ćemo prodati do Uskrsa iako ne idemo na tržnicu – kaže Anka Popović.

Sav urod, ističu Anka i Mijo, uspijevaju plasirati na tržište kroz vlastitu prodaju pa nisu prisiljeni na suradnju s otkupljivačima. O povećanju uzgoja ne razmišljaju jer je za to potrebna radna snaga koju je teško pronaći, ali i veća ulaganja.

– Od uzgoja povrća ne živimo lagodno, ali uspijevamo preživljavati. Sreća je da nemamo nikakvih kredita jer to najviše koči mlađe povrtlare. Od prvog dana bili smo svjesni da od uzgoja nećemo moći zaraditi za jahtu ili luksuzan život – kaže Anka Popović.

Nerijetko obitelj Popović pokazuje i svoju humanu stranu jer dio uroda poklanjaju siromašnim građanima.

– Nastojimo uvijek pomoći onima kojima je to potrebno, a i surađujemo s Crvenim križem – zaključila je Anka Popović.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Katedralni zbor predstavio plan rada

Prošli je tjedan u prostorijama biskupske rezidencije grkokatoličke katedrale Presvete Trojice održana godišnja skupština Katedralnog pjevačkog zbora Križevci. Skupštinu je predvodio predsjednik Katedralnog pjevačkog zbora

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI