Poražavajući podaci župnog ureda: Lani u gradu rekordno malo beba, naselja pred umiranjem

Grad Đurđevac lani je isplatio 76 rodiljnih naknada po 1500 kuna, što je manje u odnosu na pretprošlu godinu kad ih je isplaćeno 83


Autor: podravski.hr — 08.01.2019. / 14:54 Aktualno

Fotogrtafija snimljena prošle godine u Đurđevcu - da je više ovakvih prizora...

Prema novim podacima župnog ureda u Đurđevcu, na području Župe svetog Jurja koja, uz gradsko područje, obuhvaća prigradska naselja Mičetinac, Severovci i Grkine, u prošloj je godini kršteno 58 beba, a umrle su 64 osobe.

Time je nastavljen trend poražavajuće demografske slike. Stanje s prirodnim prirastom stanovništva, doduše, prividno je bolje u odnosu na pretprošlu godinu kad je bilo 65 krštenja, dok su bile umrle 93 osobe. No, trend je poražavajući jer je sve manje rođene djece.

Na području budrovačke Župe Uznesenja blažene Djevice Marije koja, uz Budrovac, obuhvaća i prigradska naselja Čepelovac i Sirovu Katalenu, lani je kršteno šest beba, a umrlo je 14 osoba. U pretprošloj godini bilo je pet krštenja, a umrlo je 16 osoba.

Grad Đurđevac, pak, lani je isplatio 76 rodiljnih naknada po 1500 kuna, što je manje u odnosu na pretprošlu godinu kad ih je isplaćeno 83. (db)

FOTO: ĐURO GRČIĆ