POREZNI DUŽNICI Naša županija druga u Hrvatskoj po broju zahtjeva za reprogram dugova

Koprivnički poreznici zaprimili su 2040 zahtjeva za reprogramiranje poreznog duga, a broj će biti i veći kad stignu oni poslani poštom


Autor: podravski.hr — 08.08.2013. / 15:41 Aktualno

KOPRIVNICA – Porezna uprava Koprivnica druga je u Hrvatskoj po broju primljenih zahtjeva za reprogramiranje poreznog duga. Koprivnički poreznici zaprimili su 2040 zahtjeva, a čak 500-injak primljeno je u nekoliko posljednjih dana jer su mnogi čekali zadnji trenutak. Koprivnička Porezna uprava tako je ‘prestigla’ velike gradove poput Splita, Osijeka ili Rijeke, a predviđa se kako će broj predanih zahtjeva biti i veći kad stignu oni poslani poštom.
Prema broju predanih zahtjeva u našoj županiji prednjače Križevci ispred Koprivnice i Đurđevca. Budući da je rok za obradu svih zahtjeva 15. kolovoza ispred službenika porezne uprave veliki je posao, na koji su raspoređeni svi djelatnici.
– Obraditi preko dvije tisuće zahtjeva u ovako kratkom roku zahtjevan je posao. Dat ćemo sve od sebe, ali ne mogu sa sigurnošću reći kako ćemo uspjeti sve odraditi u zadanom razdoblju – rekla je Željak Bučan pročelnica Područnog ureda porezne uprave Koprivnica.
Najveći broj zahtjeva odnosi se na obročno plaćanje poreznog duga sa povoljnijom kamatom, dok je zahtjeva za jednokratnom uplatom glavnice uz cjelokupni otpis kamate nešto manje. Razloge za ovako veliki odaziv dužnika u Koprivnici Željka Bučan vidi u njihovoj želji da riješe porezna dugovanja na povoljniji način, ali i u samom radu koprivničke Porezne uprave.
– Porezni dužnici prepoznali su kako je reprogramiranje dobra prilika za oplatu duga. No, koprivnička uprava svojim je radom također potakla ovoliki broj zahtjeva jer je u posljednje vrijeme koristila sve zakonske mogućnosti za naplatu poreznog duga te su građani ozbiljnije shvatili svoje obveze prema Poreznoj upravi – zaključila je Željka Bučan.

IZVJEŠTAVA: Matija Dolenec

Foto: Ilustracija