Porječkali se Kešer i Lacković, Koren dijelio packe jer neki ne nose maske!

U tijeku je treća sjednica Županijske skupštine u koprivničkom Domu mladih, jedna od najsadržajnijih u posljednje vrijeme sa čak 33 točke dnevnog reda. Na sjednici je bilo pristuno 34-ero skupštinara, a uoči početka sjednice pojašnjeno je kako će umjesto člana Ivana Sabolića (34), legradskog načelnika u Skupštinu će ući njegov stranački kolega Dražen Čuklić iz Svetog Petra Orehovca. Sabolić je svoj mandat “zamrznuo”.

Šef Stranke Nezavisni Željko Lacković uoči početka je stao za govornicu i podsjetio na izjavu prvog čovjeka SDP-a Mladena Kešera – rasističku, kako je rekao, koja podsjeća na 2. svjetski rat.

-Nisam uvrijeđen, ali kao političar moram reagirati. Žao mi je da dožupan, župan i predsjednik Skupštine to nisu kritizirali – rekao je Lacković, a mi podsjećamo da se radi o naslovu jednog Kešerovog maila medijima u kojem je spomenuto ime Lackovića i termina “cigan”.

-To je za svaku osudu, po meni – priznao je predsjednik Skupštine Damir Felak, dok je Kešer dodao:

-Ne znam o čemu Lacković govori. Neka govori samo istinu, a ne laž. Prosim vas kao zastupnika – neka vas vodi istina i ne izvrćite – poručio mu je Kešer, a na to se morao osvrnuti i župan Darko Koren.

-Ne bih polemizirao. Svatko od nas ima svoj način izražavanja stavova. Želim samo predsjedniče zamoliti vas da upozorite sve pristune da se pridržavaju mjera Stožera. Nosite maske u zatvorenim prostorima. Ako može nas 40-ak onda mogu i oni koji ne nose! – kazao je Koren.

Danas se raspravlja o problematici zapošljavanja na području županije, imenovanju ravnatelja ŽUC-a, energetici, komunalnom gospodarstvu, brojnim poslovnim izvješćima županijskih ustanova, ali i o razvojnoj strategiji županije.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI