Posađena nova stabla i napravljene pripreme u Magdinu vrtu

U Križevcima se prošle subote održala još jedna akcija sadnje stabala i to u Koruškoj ulici. Okupljanje sudionika bilo je na parkiralištu pored crkve Majke Božje Koruške s početkom u 10 sati. Grad Križevci i ove je godine osigurao sadnice, a cijela akcija sadnje provedena je u suradnji s Komunalnim poduzećem d.o.o. Križevci. Osim ove lokacije, stabla su se sadila kod Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci gdje su svoj doprinos dali učenici te škole, a sadila su se i u Donjem Cubincu kod društvenog doma gdje su svoj doprinos dali mještani ovog naselja.

Pored toga, u subotu je u Magdinu vrtu počela priprema za sadnju koja će se održati iduće subote, dakle, 20. studenog, a sada se pripremao komposter za zimu i prikupljale donacije u smislu sadnog materijala.

Akcije sadnje stabala u Križevcima provode se od 2018. godine, a cilj je zasaditi stabla na javnim površinama kako bi se doprinijelo ozelenjivanju gradskih površina i tako smanjila emisija ugljičnog dioksida.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI