Posadili 300 sadnica hrasta kitnjaka

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Proteklog vikenda članovi ludbreške Bonsai udruge “Sjeverozapad” sudjelovali su u akciji sadnje drveća u suradnji s Hrvatskim šumama na području Kalnika. Radi se o pošumljavanju površina na kojima su u prethodnom periodu posječene kulture smreke uništene smrekovim potkornjakom.

U ovoj akciji sadnje, bonsaisti su uz podršku Marije Gužvinec, stručne suradnice za uzgajanje šuma,  i Josipa Novosela, lugara u reviru Kalnik, na području Gabrinovca zasadili 300 sadnica hrasta kitnjaka. Sadnja je provedena u sklopu akcije Hrvatskih šuma “Dani zajedničke sadnje”, a uklopila se u to i kampanja “Zasadi stablo, ne budi panj!” koja se trenutno provodi diljem Hrvatske. Želja je sudionika da se započeta suradnja nastavi te da se slična akcija ponavlja tradicionalno najmanje jednom godišnje.

Bonsai udruga “Sjeverozapad” osnovana je prije godinu dana i okuplja članove iz četiri sjeverozapadne hrvatske županije. Iako je udruga hobistička, vizija je članova da udruga djeluje i na području ekologije i očuvanja prirode. Hrvatske šume gotovo cijele godine organiziraju akcije sadnje, a ova suradnja bila je dogovarana za jesen 2020., no tek se sada ukazala prilika da se akcija napokon provede.

FOTO: Bonsai udruga

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI