Posadili šest tisuća sadnica hrasta lužnjaka

Povodom Svjetskog dana šuma, koji se obilježava 21. ožujka, ali i 30 godina postojanja iz Hrvatskih šuma najavili su niz aktivnosti. Koprivnički ogranak Šumarskog društva u suradnji s HGSS-om i zainteresiranim građanima proteklog je petka održan dan zajedničke sadnje, i to na području šumskog predjela Zovje, gdje su posadili novu šumu hrasta lužnjaka:

– Posadili smo sveukupno šest tisuća sadnica hrasta lužnjaka na površini od jednog hektara. Svaki od sudionika dobio je zadatak da stručno i pravilno  posadi šumske sadnice – rekao je Marko Šašek iz Hrvatskih šuma, nadodavši kako se za svaku sadnicu morala iskopati jamica dubine 30 x 30 cm, a zatim se biljka stavila u tlo koje se dobro ugazilo zemljom.

Od ostalih aktivnosti, početkom travnja u prostorijama Galerije Mijo Kovačić održat će predstavljanje knjige Zvonimira Ištvana, člana društva i inženjera šumarstva, a koja govori o 65 godina postojanja ogranka društva. Iz društva također ističu kako se svojim brojnim aktivnostima koje provode dugi niz godina trude približiti šumarsku djelatnost javnosti, navevši za primjer zelene čistke, koje su u Hrvatskoj započeli provoditi među prvima.

– Naša je stalna zadaća podizanje kvalitete u obnovi i zaštiti šuma, osigurati održivo gospodarenje šumama, što podrazumijeva da djelujemo na ekološki osjetljiv, ekonomski učinkovit i socijalno odgovoran način prema društvu i zajednici, ali i zaposlenicima poduzeća – rekla je Marina Juratović, predsjednica Hrvatskog šumarskog društva ogranak Koprivnica.

Foto: Hrvatske šume, Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI