Posao ravnateljice križevačkog vrtića koji je odbio petogodišnju Franku je siguran

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Katarina Ivković-Balint, ravnateljica dječjeg vrtića Križevci, do kraja prošlog tjedna nije bila na poslu, s bolovanja na koje je otišla koncem rujna, nedugo nakon što je vrtić bio u fokusu medija zbog slučaja djevojčice Franke. Nakon toga vrtić je neko vrijeme bio bez odgovorne osobe, a bilo je i ostavki u upravnom vijeću.

Gradsku upravu pitali smo hoće li „potegnuti“ pitanje odgovornosti ravnateljice.

– Ravnatelja imenuje i razrješava osnivač dječjeg vrtića na prijedlog upravnog vijeća. Ako Grad Križevci, kao osnivač, dobije takav prijedlog, postupit će prema zakonu, prema kojemu se ‘prije donošenja odluke o razrješenju ravnatelju mora dati mogućnost da se izjasni o razlozima za razrješenje’ – odgovorili su iz gradske uprave koja nije dobila takav prijedlog pa je posao aktualne ravnateljice siguran.

Podsjetimo, radi se o slučaju petogodišnje Franke koja “ne može pohađati gradski vrtić svih pet dana u tjednu”. Kao razlog, od strane stručnog tima vrtića navedeno je to što nosi naočale i ima strabizam, a naveli su da se radi o djetetu s “posebnim potrebama”.

FOTO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI