POSLIJEIZBORNI OBRAČUN Načelnik Kolman: Moj poraženi protukandidat Radiček musiknul me u glavu!

Novog starog načelnika Rasinje Danimira Kolmana zatekli smo danas na izlazu iz koprivničke hitne pomoći gdje mu je sanirana ozljeda ispod nosa


Autor: podravski.hr — 04.06.2013. / 15:17 Aktualno

RASINJA, KOPRIVNICA – “Radiček me musiknul”, požalio se danas liječnicima hitne pomoći Danimir Kolman (HNS), načelnik Rasinje kod Koprivnice, koji se dovezao u bolnicu i zatražio pomoć.
Kolman je u hitnu ušetao s vidljivim krvnim podljevom iznad gornje usne. Tvrdi kako ga je šakom u glavu udario poraženi protukandidat na izborima, nezavisni Vjekoslav Radiček.
– Moj protukandidat, koji je u drugom krugu izgubio, sačekao me pred zgradom općine i udario šakom u glavu. Prijavio sam ga policiji i sad, evo, došao na pregled u bolnicu – ispričao nam je Kolman kojeg smo danas oko 14 sati zatekli na izlazu iz bolnice.
Vjekoslav Radiček pak sve odlučno opovrgava.
– Bio sam danas u sjedištu Općine, razgovarao sam s tajnikom. No, nije točno da sam Kolmana udario šakom, to su neistine – naglasio je Radiček.
U drugom krugu izbora za načelnika Danimir Kolman dobio je 57 posto i tako ostao u načelničkoj fotelji, a za Vjekoslava Radičeka glasalo je 40,7 posto birača. Kolman je, inače, direktor Veterinarske stanice Koprivnica i bivši šef županijskog HNS-a, a Radiček poznati rasinjski poljoprivrednik i bivši tajnik OŠ Braća Radić u Koprivnici.
Kolmanov prvi mandat obilježen je žestokim političkim prepucavanjima s Radičekom, koji je uoči prošlih lokalnih izbora napustio HSS i odlučio se natjecati za načelničku funkciju kao nezavisni kandidat. No na tim izborima, u svibnju 2009. godine, ispao je već u prvom krugu.
Izvještavaju: NIKOLA WOLF I DUBRAVKO VUTUC
radicek
– Vjekoslav Radiček: Nije istina da sam napao i udario Kolmana