Posljednje polaganje po „starom sistemu“

Podravski list profile

Ribički ispit, kako je najavljeno, posljednji po „starom sistemu“, održat će se 24. siječnja 2020. u prostorijama Sportsko-ribolovnog saveza županije, Hrvatske državnosti 7, Koprivnica, s početkom u 19 sati. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj 095/397-3653.

U budućnosti će se ribički ispiti polagati po novom pravilniku o ribičkom i ribočovarskom ispitu. Ako je suditi po navedenom, u isto vrijeme procedura bi trebala biti transparentnija, ali i stroža. Pravilnikom su se propisali programi za polaganje navedenih ispita te se kandidatima omogućava pristup literaturi za pripremu ribičkog i ribočuvarskog ispita na mrežnim stranicama HŠRS, čime se olakšava priprema ispita koja postaje besplatna u odnosnu na prethodni period kada su kandidati bili obvezni kupovati priručnike. – Nadalje, u potpunosti su regulirani tijek ispita, način polaganja i izdavanja uvjerenja, a financijski dio je transparentan te su onemogućene manipulacije i zloupotreba sredstava. Propisuju se novi obrasci uvjerenja o položenim ispitima, koji će biti formata osobne iskaznice i imat će QR kod na poleđini, što dosadašnja uvjerenja nisu imala – objasnili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti