PRONEVJERA Poslovođa u šumariji osuđen zbog krađe tri i pol metra bukova drva, on tvrdi da nije kriv

U svom iskazu okrivljeni je rekao kako je dan prije nego što je išao po drva uplatio Šumariji Koprivnica 4,6 metara bukve, a to su sljedećeg dana izvezli iz šume


Autor: podravski.hr — 26.01.2019. / 19:36 Crna kronika

Ilustracija / Odvoz drva iz podravske šume

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici, poslovođa (49) u Šumariji Koprivnica proglašen je krivim zbog krađe tri i pol metra bukovog drveta vrijednog nešto manje od 900 kuna.

Zbog pronevjere je osuđen na sedam mjeseci uvjetnog zatvora, a u roku od tri mjeseca Upravi šuma mora uplatiti protuvrijednost ukradenog drva. Presuda je nepravomoćna i osuđeni poslovođa ima pravo uložiti žalbu na presudu.

U svom iskazu okrivljeni je rekao kako je dan prije nego što je išao po drva uplatio Šumariji Koprivnica 4,6 metara bukve, a to su sljedećeg dana izvezli iz šume. Dobio je popratnicu koja je vrijedila 24 sata, a idućeg su dana ponovno izvezli lafet drva koja su odvezli kući. Novac je dao njegov sin, a iz predjela za kojeg se optužnicom navodi da su drva ukradena, branio se na sudu, nisu ništa odvozili.

– Ne znam zašto bi me svjedoci lažno teretili. Bio sam poslovođa u šumariji, a i sada radim kao pomoćnik revirnika. Ne zadužujem robu na poslu, već sam zadužen za sječu, izradu i privlačenje drvnih sortimenata na pomoćno stovarište. Za robu zadužen isključivo revirnik – branio se okrivljeni na sudu.

No, kako su ga teretili svi svjedoci, sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić, zasad nepravomoćno, nije mu povjerovala i proglasila ga je krivim. (ke)

FOTO: ILUSTRACIJA