POSTAVILA KAMERE ‘Susjedi mi stalno kradu hranu, odjeću i drva. Vrebaju svaki čas kad me nema’

Nedavno je na ulazu u kuću i štagalj gospođa Marija postavila videonadzor


Autor: podravski.hr — 19.04.2018. / 7:19 Aktualno

Marija Vedriš pokazuje kameru na ulazu u kuću

Marija Vedriš iz Đurđevca uvjerena je da u svojoj kući i štaglju stalno ima neželjene goste koji je potkradaju. Iz kuće su u više navrata, priča nam Marija, nestali novac, odjeća i hrana, a u štaglju svako malo nedostaju drva za ogrjev.
– Sigurna sam da me sumještani potkradaju. Moj suprug je nepokretan i to dobro znaju svi u selu pa kad moram otići nešto obaviti, mogu nesmetano operirati po našem imanju. Već duže se bojim otići samo do dućana jer znam da oni vrebaju takve trenutke – žali se Marija Vedriš.
O svim krađama, dodaje Marija, obavijestila je policiju, no zasad nisu pronađeni čvrsti dokazi koji bi potkrijepili njenu priču.
– Ne znam više kome da se obratim za pomoć. Već dvije godine mi nestaju stvari, novac i drva i tome nema kraja – kaže Marija Vedriš.
Nedavno je na ulazu u kuću i štagalj Marija postavila videonadzor pa se nada da će kamerama riješiti svoj problem.
– Kamere su u štaglju već snimile neželjenog gosta, ali se nije vidjelo lice pa mi ta snimka nije bila od koristi. Sad čekam nove pohode kradljivaca kako bih dokazala da moje tvrdnje o krađama nisu izmišljene – ističe Marija Vedriš.
Sumještani koje Marija sumnjiči za krađe opovrgavaju sve njene navode.
– Znamo da ima težak život otkako joj je suprug imao moždani udar i ostao nepokretan, no to joj ne može biti izgovor da nas lažno optužuje. Neprestano nas prijavljuje policiji, a da su njene priče o krađama izmišljene govori podatak da u policijskim istragama nikad nisu potvrđene njene optužbe – pričaju nam susjedi Marije Vedriš. (db)
FOTO: DARKO IMBRIŠA