POSTAVIO ČAK 119 MENADŽERA Za plaće Mršićevim direktorima potrošeno 62 milijuna kuna!

Lani je 119 Podravkinih menadžera u prosjeku zarađivalo čak 43.000 kuna bruto mjesečno. Premda su u toj svoti i otpremnine za bivše članove Vitkovićeve Uprave, iznos je svejedno 'brutalan'


Autor: podravski.hr — 06.05.2013. / 9:47 Aktualno

KOPRIVNICA – Za plaće, otpremnine i opcijske dionice top menadžmentu Podravke lani je izdvojeno 62 milijuna kuna, što je u odnosu na godinu ranije, kad je za primanja direktora potrošeno 53 milijuna kuna, čak 17 posto više! Taj je podatak objavljen u opsežnom revidiranom financijskom izvještaju za prošlu godinu koji je nedavno usvojen na sjednici Uprave i Nadzornog odbora tvrtke.
Valja podsjetiti kako su u toj svoti vjerojatno i otpremnine za bivše članove Uprave, Krunoslava Bešvira, Lidiju Kljajić i Marina Pucara, koji su otišli nakon Mršićeva dolaska na čelo tvrtke. No, i drugi pokazatelji iz revidiranog financijskog izvještaja otkrivaju da čelnik Podravke Zvonimir Mršić baš i ne govori istinu kada tvrdi da je njegov top menadžment štedljiviji od Vitkovićeva.
Evo i nekoliko primjera. Ključni menadžment grupe Podravka (Uprava i izvršni direktori) čini ukupno 119 ljudi (u Vitkovićevom mandatu bilo ih je 105). Mršićevi menadžeri lani su imali pravo na 37.000 opcijskih dionica, a Vitković i njegova garnitura na 27.000 dionica.
I za kraj, tijekom 2012. godine članovima Nadzornog odbora Podravke ukupno je isplaćeno 2,1 milijuna kuna naknada, a godinu ranije ta je svota iznosila 1,8 milijuna kuna. No, ako ste zaboravili, da vas podsjetimo: bivši predsjednik NO-a Podravke dr. Ljubo Jurčić volontirao je na toj dužnosti i svojom se voljom odrekao mjesečne apanaže od 12.000 kuna. (rm)