Potencijal za investicije: U našoj županiji je 610 hektara površine u poduzetničkim zonama

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prostorima županijske Gospodarske komore u Koprivnici danas je održana radionica na temu investicijskog potencijala u Hrvatskoj, u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Zamjenik župana Darko Sobota kazao je kako je cilj radionice prenijeti informacije o mogućnostima kako bi se poduzetničke zone do kraja opremile s potrebnom infrastrukturom te prostorima gdje nema poduzetničke djelatnosti, omogućio lakši dolazak investitora.

-Radionica je najviše namijenjena čelnicima jedinica lokalne samouprave, ali i svima onima koji su vezani uz gospodarstvo i širenje gospodarskih zona i ulaganja. Na području naše županije je 610 hektara površina koje su pod poduzetničkim zonama, te 502 hektara koji su opremljeni komunalnom infrastrukturom. Moglo bi ih biti i više, a radionice ovakvog tipa organiziraju se kako bi se lakše povezali svi akteri gospodarstva, potencijalni investitori te poduzetnici i na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini – naglasio je Sobota.

-Potencijala za investicije ima i na području Koprivničko-križevačke županije. Projekti su poticani i subvencionirani preko državnih potpora koje donosi Zakon o poticanju ulaganja – rekao je načelnik sektora za investicije u Ministarstvu gospodarstva Sani Ljubunčić.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI