POTEZ ZA NOTES Gradska vlast udvostručila naknade vijećnicima, ali i komunalne račune građanima

Oporbenjaci su upozoravali kako je povećanje naknada vijećnicima neprihvatljivo jer se istodobno, primjerice, drastično povećavaju računi za komunalnu naknadu


Autor: podravski.hr — 13.12.2018. / 9:42 Aktualno

Dubravko Bilić s ružom - latice vijećnicima, trnje građanima

Vijećnici Gradskog vijeća Ludbrega od iduće će godine dobivati dvostruko više naknade mjesečno, odlučila je SDP-ova koalicijska većina u tom tijelu. Dosad su dobivali 200 kuna, ubuduće će im pripadati 400 kuna mjesečno.
I ne samo to: uvedene su i naknade predsjednicima Vijeća mjesnih odbora – 200 kuna mjesečno. Oporbu je to prilično razljutilo pa se na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća povela velika rasprava. Oporbenjaci su upozoravali kako je povećanje naknada vijećnicima neprihvatljivo jer se istodobno, primjerice, drastično povećavaju računi za komunalnu naknadu.
Vijećnik HDZ-a Zlatko Balaško napomenuo je da je on u načelu za povećanja naknade, ali ne kad se građanima uvode viši nameti, u smislu komunalne naknade i doprinosa, dok je nezavisni Goran Horvat ovu odluku nazvao sramotnom. Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić (SDP) pak pozvao je svakog vijećnika da svoju naknadu ostavi u gradskom proračunu ako je ne želi primati. Taj iznos potrošio bi se u javne svrhe, domeće gradonačelnik i upozorava kako takvih primjera dosad ipak još nije bilo.
– Ova odluka prvenstveno je napravljena zbog predsjednika Vijeća Mjesnih odbora. Postoji mogućnost da na sljedećim izborima nećemo uopće imati kandidate za mjesne odbore jer se nitko neće kandidirati. Ovo je pokušaja da se to izbjegne – napomenuo je Dubravko Bilić. (md)
FOTO: NIKOLA WOLF