Željko gazdi ukrao 24 tone brašna jer mu nije isplatio plaće. Sad mora godinu dana u zatvor, ali netragom je nestao

Željko je, prema podacima iz sustava MUP-a, beskućnik jer na području Hrvatske nema prijavljeno ni prebivalište niti boravište, pa će za njim biti raspisana tjeralica


Autor: podravski.hr — 27.08.2018. / 15:14 Aktualno

Ilustracija / Ogorčeni radnik gazdi firme ukrao je cijeli šleper brašna

Željko iz okolice Križevaca, bivši zaposlenik tvrtke iz Svetog Ivana Žabna, morat će godinu dana provesti u zatvoru zbog nesvakidašnje krađe. Ni manje, ni više nego – cijele prikolice s najmanje 24 tone brašna! Zbog svojeg će nedjela na kraju morati provesti godinu dana iza rešetaka, odlučio je ovih dana Županijski sud u Varaždinu.
Kako je naveo sutknji Vesni Piškorec Kuzmić u svojoj obrani tijekom suđenja na koprivničkom Općinskom sudu, na krađu se odlučio zbog neimaštine koja ga je pogodila jer mu je gazda tvrtke u kojoj je bio zaposlen dugovao oko 10.000 kuna za plaće.
– Kajem se što sam to učinio. Dio brašna sam prodao, no ne želim reći kome. Dio sam podijelio. Dobio sam 15.000 kuna, tim sam novcem riješio dugove za stanarinu i režije – rekao je sutkinji koprivničkog Općinskog suda na suđenju koje je završeno 2015. godine.
Sutkinja ga je proglasila krivim i osudila na godinu dana zatvora koji je zamijenila radom za opće dobro. U roku od osam mjeseci morao je vratiti i otuđeni iznos od 83.000 kuna, kolika je protuvrijednost ukradenog brašna iz prikolice.
U međuvremenu nije poznato je li Željko taj iznos vratio, no zadani društveno korisni rad nije odradio.

Prema pravomoćnoj presudi Općinskog suda u Koprivnici, Željko je u veljači 2013. godine, u prikolicu šlepera u tvrtki u kojoj je radio utovario 24.450 kilograma pšeničnog i krmnog brašna vrijednog više od 83.000 kuna

Zbog toga je Županijski sud u Varaždinu nedavno donio rješenje o opozivu uvjetne osude i pokrenuo postupak za izvršavanje kazne zatvora. Željko je presudom suda upućen u zatvorski Centar za dijagnostiku u Zagrebu na izdržavanje kazne.
No, čini se da će pravosuđe imati velikih problema u cijeloj realizaciji izrečene kazne zatvora. Željko je, prema podacima iz sustava MUP-a, beskućnik jer nema na području Republike Hrvatske prijavljeno ni prebivalište niti boravište, tako da nitko ne zna gdje se zapravo u ovom trenutku nalazi.
Prema pravomoćnoj presudi Općinskog suda u Koprivnici, Željko je u veljači 2013. godine u prikolicu šlepera u tvrtki u kojoj je radio utovario 24.450 kilograma pšeničnog i krmnog brašna vrijednog više od 83.000 kuna. Prikolicu je trebao isporučiti u Zadru tadašnjem Mercatoru i Metrou Cash and carry, no prikolicu je ispraznio, brašno prodao, a kamion s prikolicom bivšem je gazdi ostavio na području Zadra.
No, vrlo brzo je uhićen i poslije kriminalističke obrade kazneno prijavljen. Pravomoćno je osuđen na društveno koristan rad, ali sad će ipak morati u zatvor. Jasno, ako urodi plodom tjeralica koju će sud sigurno izdati za njim jer mu se izgubio svaki trag. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA
brašno: Ilustracija / Nitko ne zna ni gdje je nestalo ukradeno brašno