Potpisan ugovor za Centar kompetencija: Ovo je projekt srednje škole za 21. stoljeće

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prostorijama županijske uprave župan Darko Koren prošli tjedan potpisao je ugovore o uslugama izrade projektne dokumentacije za Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji za elektrotehniku i računalstvo vrijedan 600 tisuća kuna. Članovi projektnog tima, ravnatelji strukovnih škola i djelatnici Razvojne agencije PORE imaju važnu ulogu u realizaciji ovog projekta.

– Puno truda, vremena i riječi potrošili smo u pripremi projekta kojem danas svjedočimo, a počinje potpisivanjem ugovora vezanog za pripremu projektno-tehničke dokumentacije za Centar kompetencija. To je jedan od projekata koji će na kvalitetan način odgovoriti na sve one potrebe koje imaju strukovna zanimanja u našoj županiji. Prije svega tim će se projektom rekonstruirati, dograditi i opremiti Obrtnička škola Koprivnica, a isto tako dio tog projekta bit će usmjeren i u partnersku školu Strukovnu školu Đurđevac – naglasio je župan.

Ukupna vrijednost projekta trebala bi biti 30-ak milijuna kuna, prijavitelj je Obrtnička škola Koprivnica, a projektni partneri su Županija i Strukovna škola Đurđevac s konačnim ciljem, a to je stvaranje stručnog kadra za tržište rada.

– Nakon postupka javne nabave za usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije potpisujemo ugovore sa Zajednicom ponuditelja za dvije grupe usluga ukupne vrijednosti 600 tisuća kuna– rekao je župan te najavio kako se krajem travnja iduće godine očekuje provedba postupka javne nabave za same radove, a u lipnju bi započeli konkretni radovi.

– Drugi dio projekta je priprema i izrada programa, kurikuluma i softvera koji će se odvijati u toj školi, pa se tako po završetku nastave i školovanja djeca mogu odmah zaposliti. Ovaj Centar i projekt zapravo je priprema za srednje strukovno školstvo 21. stoljeća, jer pored kompetencije i stručnog kadra, osim učenika u tom Centru, znanja i vještine stjecat će i odrasli uz dodatne obrazovne procese – kazao je pročelnik Upravnog odjela za financije i voditelj projekta Darko Masnec.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI