Potpisani ugovori za projektiranje obnove sedam škola u našoj županiji

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije danas je potpisan ugovor za izradu tehničko-projektne dokumentacije za obnovu sedam škola naše županije, kojima je Koprivničko-križevčka županija ujedno i osnivač.

Radi se o najavljenim rekonstrukcijama i energetskim obnovama gimnazija u Križevcima i Đurđevcu te osnovnih škola u Ferdinandovcu, Drnju, Rasinji, Svetom Ivanu Žabnu i područne škole u Podravskim Sesvetama. Osim obnove i poboljšanja energetske učinkovitosti, navedenim školama će omogućiti jednosmjensku nastavu.

– Uz angažman naše PORE Razvojne agencije u okviru projekta “Uz PORU po potporu” koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj prišli smo pripremi ovih projekata. Po obavljenom procesu javne nabave dobili smo izvođače radova i projektante koji će raditi na njima. To je zajednica ponuditelja tvrtki Building d.o.o. i Tesla d.o.o. iz Ivanca, odnosno ovlašteni ured arhitekta Jurice Hajdarevića iz Varaždina, rekao je Darko Koren, istaknuvši kako se radi o početku novog investicijskog ciklusa koji čini zaokruženu cjelinu kapitalnih investicija u obrazovanju.

Potpisani ugovori u vrijednosti su oko 700 tisuća kuna.

– Ovo vrijeme treba kvalitetno iskoristiti i pravovremeno projektirati, sada treba pripremati projektno-tehničku dokumentaciju, jer kada se natječaji objave, tada moramo biti spremni za sve ono što planiramo kandidirati za povlačenje EU sredstava, rekla je ravnateljica PORE Melita Birčić, naglasivši da projekt Uz PORU po potporu vrijedi nešto više od 20 milijuna kuna.

Arhitekt Jurica Hajdarović iskoristio je ovu priliku da napomene kako trenutna zakonska regulativa previše naglašava na birokracijski dio, dok se odnos naručitelja i projektanta podcjenjuje, odnosno komplicira.

– Ovim putem pozvao bih zakonodavce da krenu u reorganizaciju Zakona o gradnji te onoga o prostornom uređenju kako bi se konačno regulativom vratila bit u svim procesima gradnje: od projektiranja, preko izvođenja do kasnijeg održavanja građevina, zaključio je Hajdarević.

Foto: Krešo Puklavec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI