Potpisan višemilijunski sporazum: Nova tržnica, knjižnica, dogradnja škole…

Kako doznajemo, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i načelnici devet okolnih općina potpisali su sporazum u okviru ITU mehanizma koji Koprivnici i općinama garantiraju 20 milijuna eura vrijedne projekte.

Od navedenih 20 milijuna eura 70 posto pripada nositelju ITU statusa Koprivnici, dok će preostalih 30 posto biti raspoređeno općinama potpisnicama sporazuma, a to su Đelekovec, Drnje, Peteranec, Hlebine, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Sokolovac, Novigrad Podravski i Rasinja.

-Takvo izravno ulaganje nismo imali nikada, ovo je jedna krasna šansa za Koprivnicu, ali i za dodatna sredstva za naše okolne općine. Još smo u razradi toga koji će to projekti biti. Sigurno je da će težište biti na poljoprivredi i ekološkoj proizvodnji. Na ovaj način planiramo i rekonstrukciju Gradske tržnice i cijelog tog bloka u centru grada, razmišljamo o izgradnji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović „ kao i o dogradnji Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“. Puno se toga još razrađuje i piše, vidjet ćemo na što ćemo sve imati pravo“ – rekao je prilikom potpisivanja sporazuma gradonačelnik Mišel Jakšić.

Podsjetimo, Podravski list već je pisao o projektima iz ITU mehanizma i što će se sve graditi, pročitajte na donjem linku…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI