Potporama za mlade obitelji žele poboljšati demografsku sliku

Kalinovački općinski vijećnici izglasali su proračun za iduću godinu koji je „težak“ 18,4 milijuna kuna. Nova općinska vlast, kao što je i obećala, u proračunu je najviše povećala izdvajanja za mališane, školarce, studente, umirovljenike, poljoprivrednike, kućanstva i udruge.

Tako će od iduće godine rodiljna naknada umjesto dosadašnjih 5000 iznositi 10.000 kuna, studentima će stipendije biti povećane s 400 na 800 kuna mjesečno, odnosno za one koji su djeca samohranih roditelja s 500 na 1000 kuna, dok će se božićnice za umirovljenike povećati sa 100 na 200 kuna. I u idućoj godini boravak mališana u Dječjem vrtiću Bubamara za roditelje će biti besplatan.

– Za osnovnoškolce će prehrana u školskoj kuhinji također biti besplatna, a Općina će financirati i prijevoz na terensku nastavu te ostale potrebe u školstvu – kaže Darko Sobota, saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac.

Općina od iduće godine uvodi i program pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja za koji je u proračunu osigurano 300.000 kuna. Mladim obiteljima sufinancirat će se gradnja, kupnja i obnova kuća, a sve mjere i visina potpora odredit će se na idućoj sjednici Općinskog vijeća.

– Cilj nam je poboljšati demografsku sliku i zato smo naglasak stavili na djecu i mlade obitelji. Mladim obiteljima danas svaka kuna puno znači pa će im zasigurno dobro doći sve potpore koje smo uvrstili u proračun – kaže Darko Sobota. 

Od kapitalnih investicija, uz završetak izgradnje sportske dvorane, asfaltiranje cesta i obnovu javne rasvjete, u planu je uređenje fitness-parka i novih dječjih igrališta u Kolodvorskoj i Dravskoj ulici.

FOTO Darko Imbriša

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI