Potpore poljoprivrednicima: Vlada osigurala 76 milijuna kuna potpore zbog pandemije

Zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom koronavirusa, Vlada je usvojila program potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u iznosu 70 milijuna kuna.

Uz to, dodatnih šest milijuna kuna osigurano je i za potpore proizvođačima tovnih svinja, ne samo zbog novonastale krize nego i specifičnosti u tom sektoru koja je uzrokovana širenjem afričke svinjske kuge. Proizvođači upisani u Upisnik i bave se proizvodnjom svinja dobit će potporu, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

– Ovim programima nastoji se sanirati pretrpljene gubitke, osigurati likvidnost poljoprivrednih gospodarstava i očuvati razinu proizvodnje prije pojave Covida-19, čime će se posljedično zadržati postojeća razina zaposlenosti – istaknula je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Od 70 milijuna kuna, 25 milijuna ide za pomoć sektoru tovnog govedarstva, pet milijuna za sektor krava-tele, 14 milijuna kuna za svinjogojstvo u dijelu koji se odnosi na krmače, po osam milijuna kuna za potpore proizvođačima jabuka i mandarina te 10 milijuna kuna proizvođačima krumpira.

Potpora će se dodijeliti najkasnije do 30. lipnja 2021., a najviši pojedinačni iznos je 100.000 eura. (24sata)

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI