Potres zatvorio legradsku crkvu, mise odsad u Đelekovcu

Potres koji je jučer razorio petrinjsko područje dodatno je oštetio i legradsku crkvu Presvetog Trojstva, stradalu u potresu u ožujku te u potresima na petrinjskom području dva dana prije. Ovaj treći udar crkva nije izdržala, narušena je statika te je procjena struke da u njoj više nije sigurno boraviti.

-Uz molbu za pomoć stradalima, želimo vas obavijestiti o stanju crkvenih objekata u Đelekovcu i Legradu. Župna crkva u Đelekovcu i župna kuća nisu znatnije stradale u ovotjednim potresima. Kapele u obje župe su u dobrom stanju. No, moramo vas obavijestiti da je župna crkva u Legradu, nakon jučerašnjeg potresa, značajno oštećena. Nakon današnjeg pregleda, koji je izvršio statičar Ivan Špišić u prisutnosti ravnatelja konzervatorskog odjela u Bjelovaru te biskupovog delegata Maria Kopjara, odlučeno je da se župna crkva u Legradu do daljnjega zatvara te se u njoj ne smiju održavati svete mise niti bilo koja druga okupljanja. O svim detaljima stanja župne crkve, kojem svjedoče i same fotografije, obavijestit ćemo vas naknadno.
Sve preuzete misne nakane te sve ostale nedjeljnje svete mise za vjernike župe Legrad, slavit će se u župnoj crkvi u Đelekovcu prema rasporedu koji ćemo uskoro objaviti. Zabrana okupljanja vrijedi od danas te će sveta misa u 17 sati biti slavljena u kapeli svetog Augustina u župnoj kući u Legradu. Prema važećim epidemiološkim mjerama, u kapeli može bit najviše četvero vjernika. Svete mise zahvalnice slavit će se sutra, 31. 12., prema u nedjelju objavljenom rasporedu, ali u Đelekovcu.
O svemu ostalom vezanom uz ove promjene pravovremeno ćemo vas obavijestiti – priopćio je na Facebook stranici župe tamošnji župnik Silvio Košćak.

+ foto župa Legrad i Đelekovec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI