Potresna priča našeg Podravca: Liječnici su me četiri puta oživljavali

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zdenko Majstor iz Pitomače uspješno se oporavlja od srčanog udara koji je zahvaljujući brzoj i stručnoj intervenciji liječnika preživio prije šest mjeseci na godišnjem odmoru u Poreču. Nikada Zdenko nije pušio ni pio niti imao bilo kakvih zdravstvenih teškoća pa nije ni slutio da će mu se preko noći promijeniti život te da će slaviti svoj novi rođendan.

– Sa suprugom i djecom bio sam na moru u Poreču i u noći sam počeo osjećati tegobu u prsnom košu. Nisam slutio da su to prvi simptomi infarkta, a kako tegobe nisu stajale, probudio sam suprugu i popio tabletu koju smo imali. Vrlo brzo nakon toga tegobe su bile sve jače pa smo se spustili na recepciju hotela gdje smo bili smješteni i recepcioner je pozvao hitnu pomoć – priča nam Zdenko Majstor.

Liječnička ekipa, dodaje Zdenko, vrlo brzo je stigla, a kad su ga unijeli u vozilo, izgubio je svijest i tu su ga liječnici počeli prvi put oživljavati.

Zdenko Majstor

– K sebi sam došao kad smo stigli pred bolnicu u Pulu, a tamo je rečeno da je dogovorena hitna operacija i da me treba voziti u Rijeku u bolnicu na Sušaku. Sve do operacije i ugradnje stenta liječnici su me čak četiri puta oživljavali, a imao sam i infarkt pluća. Liječnica koja me primila u bolnici u Rijeci ostala je u čudu kad me drugi dan vidjela da hodam jer su mi izgledi za preživljavanje bili minimalni – kaže Zdenko Majstor.

Ipak, ističe Zdenko, volja za životom bila je jača od srčanog udara i najteže je razdoblje iza njega.

– Vjerojatno je stres bio uzrok srčanog udara i nakon izlaska iz bolnice u potpunosti sam promijenio način života – kaže Zdenko Majstor.

Odmah je zatvorio trgovinu čiji je bio vlasnik, a posao oko autoservisa prepustio je sinu. Sad najviše uživa u druženju s unucima i boravku u prirodi, a rijeka Drava, Križnica i ribolov njegov su najbolji lijek za željeni oporavak.

– Promijenio sam i način prehrane, imam svu potrebnu podršku obitelji i mogu reći da se sad super osjećam. Ovo ljeto se vraćam u Poreč i Rijeku jer moram zahvaliti svima koji su mi pomogli i spasili život – zaključio je Zdenko Majstor.

FOTO Begović

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI