POTRESNA PRIČA Nikolina: Rekao je da me voli i snažno zagrlio. Tad sam ga zadnji put vidjela, a bio mi je sve na svijetu…

Sudar je bio toliko snažan da se šleper okrenuo na suprotnu stranu, a renault clio je uništen do neprepoznatljivosti


Autor: podravski.hr — 20.11.2017. / 15:45 Crna kronika

Stravičan prizor s mjesta nesreće u Žabnom

“Bio mi je sve na svijetu”, kroza suze je prozborila djevojka tragično stradalog Ivana Tuđe (20), koji je u četvrtak iza 23 sata poginuo u strašnoj prometnoj nesreći u Sv. Ivanu Žabnu kod Križevaca.

Mladić je, upravljajući renaultom cliom, prešao na suprotnu stranu kolnika gdje ga je ‘dočekao’ tegljač kojim je upravljao 38-godišnjak. U stravičnom sudaru Ivan je na mjestu poginuo, a vozač tegljača lakše je ozlijeđen.

Sudar je bio toliko snažan da se šleper okrenuo na suprotnu stranu, a renault clio je uništen do neprepoznatljivosti. Na mjesto nesreće odmah su stigli liječnici Hitne pomoći i vatrogasci koji su rezanjem lima došli do tijela nesretnika, no nije mu bilo spasa. Mladić se vraćao kući iz Predavca u smjeru Žabna. Posljednja osoba koja ga je vidjela živog bila je njegova djevojka Nikolina.

– Rekao je da me voli i snažno zagrlio. Bilo je pola 11 kada je otišao. U nedjelju nam je trebalo biti godinu dana otkako smo zajedno. Nakon što je otišao, više se nije javljao, što mi je bilo jako čudno. Nazvala sam njegova brata je li moj anđeo stigao kući, a on mi je rekao da nije. Njegov brat zatim je čuo sirene i javio mi da je Ivan izletio. Pitala sam ga je li živ, rekao mi je da ne zna. Otišla sam susjedi kada me nazvao Ivanov brat i rekao kako Ivana više nema. Bio mi je sve na svijetu – potresno nam je kroz jecanje ispričala djevojka.

Ni mještani s kojima smo pričali nisu mogli doći k sebi nakon tragedije.

– Bio sam u podrumu s prijateljima kad smo čuli prasak, prizor je bio užasan, auto smrskan. Nakratko sam razgovarao s vozačem kamiona, sjeo je pokraj ceste, šokiran i sav se tresao. Vidio je auto koji ulazi u njegovu traku, a spominjao je i još jedan automobil koji je mladić možda pretjecao. Teško je reći, iza kamiona je bio auto koji je stao, ali niti taj vozač u mraku nije vidio što se točno dogodilo – ispričao nam je Željko Lanščak čija se kuća nalazi tik uz cestu gdje se dogodila nesreća.

– Obitelj je bila na mjestu nesreće desetak minuta kasnije. Bio je to zaista težak prizor – kazao je Željko Lanščak dodajući kako mještani Žabna tu prometnicu zbog brojnih teških nesreća odavno nazivaju ‘cestom smrti’.

Ivan Tuđa iza sebe je ostavio majku, oca, brata i sestru. Inače su iz Predavca pored Bjelovara, no prema riječima susjeda, posljednjih godinu dana živjeli su u Svetom Ivanu Žabnu kako bi brinuli o bolesnom djedu. (as)

FOTO: DARKO IMBRIŠA