Potvrđen najveći proračun ikad za brojne projekte “Nove Koprivnice”

U tijeku je sjednica Gradskog vijeća Koprivnice na kojoj je izglasan rekordni gradski proračun od gotovo 282 milijuna kuna. Zašto i kako pročitajte OVDJE. Proračun za 2022. i njegove projekcije za sljedeće dvije godine prošao je većinom glasova gradskih vijećnika.

A sjednica Vijeća počela je uobičajenim pitanjima i prijedlozima vijećnika.

Vesna Peršić Kovač pitala je o lokaciji klizališta u zimskim danima, a gradonačelnik Mišel Jakšić odgovorio kako će sredinom prosinca klizalište biti postavljeno, no detalji se zbog epidemioloških mjera još razrađuju. “Svjesno reduciramo neke sadržaje i zbog toga i obnove trga”, pojasnio je Jakšić.

Mladen Fajdetić pitao je o problemu 30-ero mališana koji su još uvijek neupisani u vrtić zbog nedostatnih kapaciteta. Jakšić je kazao kako je problem viška u gotovo svim gradovima te kako nisu htjeli pristati na privatne ucjene i reket pojedinih vlasnika nekretnina oko najamnine, a koje su bile u planu prenamjene u vrtić. “Svjesni smo problema, idemo u gradnju novog vrtića, a javili su se i još neki privatnici čije nekretnine razmatramo kao rješenje. Isto tako pojavio se i interes određenih osoba da i one krenu s čuvanjem djece”, odgovorio je Jakšić i obećao kako iduće godine takvih problema više ne bi trebalo biti.

Kad je bilo riječi o proračunu za iduću godinu, Jakšić je ponovio kako je on rezultat kontroliranog sređivanja ranijih zaduženja, gospodarskog rasta i financijske konsolidacije u posljednje četiri godine, ali i novih velikih projekata te kako Grad Koprivnica s budućim proračunom rješava mnoge višegodišnje želje poput nove škole ili novog središnjeg trga.

-Napravit ćemo velike iskorake, ne samo u gradu nego i prigradskim naseljima – naveo je Mišel Jakšić i podsjetio da gradsku vlast vesele velika ulaganja i u gospodarskim subjektima na području grada te kako smo šesti u državi po broju zaposlenih na 1000 stanovnika.

Klub vijećnika HDZ-a imao je dva amandmana. Prvi je da se dio sredstava iz rada Ureda gradonačelnika preraspodijeli u povećanje rodiljnih naknada te za pomoć umirovljenicima. Drugi amandman je da se preraspodijeli dio pomoći gradskom trgovačkom društvu Komunalac u svrhu izrade dokumentacije za novi društveni dom u Bakovčicama. Amandmani im nisu prošli.

Foto Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI