Potvrđena optužnica: Jozinović ide na sud jer si je preko Piškornice isplatio 1,5 milijuna kuna i zaposlio se s lažnom diplomom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Mladen Jozinović na Piškornici kad je bio direktor

Nakon podignute optužnice varaždinskih tužitelja, Županijski je sud potvrdio optužnicu protiv bivšeg direktora regionalnog smetlišta Piškornica Mladena Jozinovića (40).

Optužnica je, podsjetimo, podignuta krajem siječnja, nakon podignute kaznene prijave policije i završene državnoodvjetničke istrage. Jozinović se tereti za počinjenje produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja.

Prema optužnici Mladen Jozinović se tereti da je od siječnja 2016. do studenog 2017. godine u Koprivničkom Ivancu, kao direktor trgovačkog Piškornice “neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva”.

Tužitelji su u optužnici naveli kako je optuženi 40-godišnji Jozinović “ugovore potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana” te ga terete da je na tako opisani način pribavio korist koja mu ne pripada od gotovo 1,5 milijuna kuna.

Osim toga, optuženog tužitelji terete da je “radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu u kojima je neistinito navedeno da je završio studij prometnih znanosti te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi”. Ne sumnjajući u vjerodostojnost njegove isprave, zaključili su tužitelji, njegov je poslodavac u travnju 2012. godine s njim zasnovao radni odnos.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI