Potvrđena optužnica protiv skupine koja je “sijala” strah našim krajem

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općinski sud u Bjelovaru potvrdio je optužnicu tužitelja protiv sedmero kriminalaca koji su odgovorni za niz provala i krađa na zagrebačkom, sisačkom i križevačkom području krajem prošle i početkom ove godine. Prema optužnici su zajedno, ili pak pojedinačno, odgovorni za čak 11 kaznenih djela u kojima su počinili štetu veću od 300.000 kuna.

Radi se o provalama, ali i nezakonitom držanju oružja. Za razbijanje sedmeročlane bande i njihovo uhićenje najzaslužniji su križevački krim-policajci koji su nakon jedne provale u Križevcima brzim djelovanjem uspjeli uhititi dio kriminalaca, dok je kriminalističkom obradom uhićen i preostali dio skupine. U poslijepodnevnim su satima 14. rujna prošle godine tako došli u dvorište obiteljske kuće nedaleko od Križevaca i od vlasnika zatražili da im pokaže automobil koji je oglasio na prodaju.

Jedan je drznik ‘zabavljao’ vlasnika, a ostali su kroz otključana vrata ušli u kuću i iz spavaće sobe vlasniku ukrali nešto više od 2000 kuna. Između 2. i 3. listopada prošle godine također su nedaleko od Križevaca ušli u obiteljsku kuću koja je bila otključana i vlasniku ukrali kuvertu s 1000 eura. Točno neutvrđenog dana krajem rujna prošle godine drski su razbojnici u jednom križevačkom naselju provalili u vikendicu iz koje su ukrali više boca alkoholnih pića i druge predmete ukupno vrijedne 2700 kuna. Osim toga, 17. listopada su, iskoristivši nepažnju vlasnika obiteljske kuće u Bjelovaru, ušli u dnevni boravak kuće, te iz ladice komode iz novčanika ukrali sav pronađeni novac.

Daleko najveći ulov razbojnici su imali tijekom noći sa 17. na 18. veljače u Križevcima kada su provalili u obiteljsku kuću iz koje su ukrali pištolj crvena zastava, a iz ormara su ukrali sav novac i zlatni nakit ukupne vrijednosti 78.000 kuna. Drugi pištolj marke Makarov razbojnici su ukrali u provali u obiteljsku kuću 31. siječnja ove godine. Nasilno su otvorili vrata terase, ušli u unutrašnjost, a iz sefa s pištoljem ukrali su i zlatni nakit. Osim toga, ukrali su plinsku bocu, tri plastična kanistra s plavim dizelom i tri flakserice ukupno vrijedne 7000 kuna.

Treći pištolj marke bersa provalnici su ukrali tijekom provale u obiteljsku kuću na sisačkom kraju. Osim pištolja ukrali su i novčanik s 2200 kuna, mobitel i puščane metke. Provalničke su aktivnosti, osim bjelovarskog i križevačkog kraja, imali i na području Zagreba. Tako su 19. veljače u blizini vrata pronašli ključ obiteljske kuće iz koje su ukrali tri električne gitare, miksetu, pojačalo i kožni kofer s mikrofonima ukupne vrijednosti oko 20.000 kuna. Iz obiteljske kuće nedaleko od Križevaca su 23. veljače ove godine, nakon što su obili dvokrilni drveni prozor i kroz otvor ušli u unutrašnjost kupaonice i tako dalje u obiteljsku kuću, ukrali 3000 kuna vrijedan zlatni nakit. Posljednja dva nedjela za koja se terete, optuženi su kriminalci počinili na sisačkom području gdje su iz jedne obiteljske kuće nakon provale ukrali novac i zlatni nakit vrijedan 3000 kuna, a iz nenaseljene kuće su nakon provale ispreturali stvari te su na kraju ukrali samo jedan drveni prozor vrijedan 1200 kuna.

Nakon što su provalnici zaslugom križevačkih policajaca uhićeni, tijekom pretresa prostorija kod jednog člana kriminalne grupe pronašli i jednu ručnu bombu koja mu je oduzeta, a činjenica da ju je nezakonito posjedovao podebljala je kaznenu prijavu protiv njega.

FOTO PU koprivničko-križevačka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI