POTVRĐENA OPTUŽNICA Uskoro suđenje ocu bolesne kćeri koji je prijetio uredu predsjednice

Slučaj njegove bolesne kćeri Vanese (14) digao je na noge cijelu Hrvatsku


Autor: podravski.hr — 14.03.2018. / 14:08 Aktualno

Dragan Dolenec ispred koprivničkog suda nakon puštanja iz pritvora

Općinski sud u Koprivnici potvrdio je optužnicu protiv Dragana Dolenca, oca teško bolesne djevojčice Vanese (14) koji je uhićen nakon prijetećeg poziva uredu hrvatske predsjednice. Optužnica je postala pravomoćna i uskoro bi mu moglo biti zakazano suđenje, neslužbeno smo danas doznali.
Dragan se nalazi na slobodi jer mu je prije petnaestak dana vijeće Općinskog suda ukinulo istražni zatvor. Tereti se da je telefonom nazvao ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i prijetio da će u zagrebački KBC Rebro baciti bombu i zaklati liječnika. O tome je naš portal prvi IZVIJESTIO.
Kako je Dragan rekao nakon puštanja na slobodu, ured predsjednice je nazvao jer više nije imao drugog rješenja.
– Nisam nikome prijetio, nazvao sam ured predsjednice da se nešto ubrza i pokrene – bile su prve riječi Dragana Dolenca nakon puštanja iz istražnog zatvora.
Draganov odvjetnik Krunoslav Vuljak tada nam je objasnio kako je njegov klijent pušten zato što je psihijatar procijenio kako ne predstavlja opasnost za okolinu.

Majka Kruna s kćeri Vanesom koja treba hitnu operaciju

– Iz nalaza i mišljenja psihijatrijskog vještaka proizlazi da Dolenec nije opasan za nikoga, da nikakve prijetnje ne bi realizirao niti počinio teže djelo, a tek sada krećemo u borbu da dobijemo oslobađajuću presudu – rekao je Vuljak.
Vanesa Dolenec (14) još se nalazi u zagrebačkoj bolnici Rebro gdje liječnici i dalje pokušavaju proširiti njezin mjehur kako bi mogla otići na operaciju u SAD.
– Vanesa je trenutno na hemodijalizi kojoj se pokušava smanjiti kreatinin, a ovih dana dobiva i infuziju koja sadrži vodu koja se zadržava oko bubrega i mjehura kako bi eventualno proširili mjehur. Ovu terapiju dobiva svaka četiri sata, a rekao mi je liječnik da bi već ovih dana mogli dobiti pozitivne rezultate koje će poslati dr. Minevichu u SAD koji će sa svojim timom odlučiti o operaciji – rekla nam je danas Kruna Dolenec, Vanesina majka.
Kako kaže, izgledi su dobri i nada se da bi Vanesa već u travnju mogla otputovati na operaciju.
– Ostaje još pitanje financija. Dio operacije će pokriti HZZO, iako još ne znam točno koliko košta operacija. Naravno, moramo uračunati i troškove puta i smještaja, no glavno je da se ipak sve pomaknulo s mrtve točke i da će Vanesa doći na operaciju mjehura, a nakon toga i na listu čekanja za transplantaciju bubrega – zaključila je Kruna Dolenec. (ke, sm)
FOTO: NIKOLA WOLF