Potvrđeno: Stiže porez na sokove, poskupljuju cigarete i alkoholna pića

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Premijer Andrej Plenković i ministar financija održali su presicu i predstavili novi, 4. paket poreznih mjera. Potvrdili su kako će se uvesti dodatni porez na bezalkoholna pića po udjelu dodanih šećera.

– Pokušat ćemo djelovati na smanjenje konzumacije, naročito kod djece da to pozitivno djeluje na njih zdravlje – rekao je Plenković, a njih su dvojica potvrdili i kako će se povećati trošarine na duhanske proizvode i alkohol.

Također, smanjit će PDV na hranu za ugostitelje na 13 posto. Neke od mjera mogu stupiti na snagu i prije 1. siječnja 2020. kroz podzakonske akte, rekao je premijer.

– Mi smo na tom području poduzeli više nego sve Vlade do sada – kazao je Plenković i ponovio kako je Vlada u 4. krugu poreznog rasterećenja odlučila mlađe od 25 godina u potpunosti osloboditi poreza na dohodak, a one od 26 do 30 godina oporezivati s 50 posto.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI