POVEĆALI MU KAZNU: Zlotvor (22) “masakrirao” glavu poznaniku i napravio ga teškim invalidom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vrhovni sud Republike Hrvatske na nedavno održanoj sjednici, na pet godina i dva mjeseca bezuvjetnog zatvora osudio je 22-godišnjeg divljaka koji je krajem srpnja 2017. godine, u Vlaislavu nedaleko od Koprivnice teško pretukao poznanika i od njega napravio invalida.

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Varaždinu 22-godišnjak je osuđen na četiri godine i dva mjeseca zatvora, no tu je presudu nakon uložene žalbe Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, vrhovni sud ukinuo je presudu i kaznu zatvora 22-godišnjaku povećao za godinu dana.

“Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu tako da je 22-godišnjaku izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i dva mjeseca, utvrdivši da je izrečena kazna prvostupanjskog suda za pokušaj ubojstva preblaga i da je zbog iskazane brutalnosti optuženika i nastalih teških posljedica za zdravlje oštećenika opravdano optuženiku izreći strožu kaznu” – ističe se u obrazloženju DORH-a.

Podsjetimo, 22-godišnjak je 20.srpnja 2017. godine Vlaislavu snažno udario oštećenika rukom u glavu i oborio ga na tlo te mu zadao više udaraca rukama i nogama u glavu čime mu je nanio teške ozljede glave. Udarci su nesretniku slomili vanjski dio desne očne šupljine, zadobio je višestruke prijelome sinusa desne strane gornje čeljusti s krvarenjem u sinuse, slomljena mu je desna kost lica, tri zuba, razderana mu je koža iznad desnog oka, gornjeg desnog kapka, brade i desne strane lica. Pretučeni je muškarac danas teški invalid nesposoban se brinuti o sebi te je smješten u udomiteljsku obitelj.

Okrivljeni 22-godišnjak prošle je godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, a uz ranije izrečenu kaznu zatvora od deset mjeseci, izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od četiri godine i dva mjeseca. Kako mu je sada objedinjena kazna viša od pet godina, 22-godišnjak će odmah morati iza rešetaka.

NASLOVNA FOTOGRAFIJA JE ILUSTRATIVNA I NEMA NIKAKVE VEZE SA STVARNIM DOGAĐAJEM IZ TEKSTA

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

IGRE ZA PRIJESTOLJE: Zašto i zbog koga postoji predizborna kampanja i zašto idemo na izbore

U suštini, razlika između predizbornih kampanja prije sto godina i ove danas jedino je u manjem broju nepismenih i slabo obrazovanih, kao i u broju i vrsti komunikacijskih kanala kojima se šalju i primaju poruke. Ciljani primatelji poruka u kampanji i dalje su oni povodljivi građani koji su zbog nedostatka znanja i informacija spremni promijeniti mišljenje o nekome ili nečemu

  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI