Povećali plaću načelniku, odbili promjenu prostornog plana

Održana je sjednica Općinskog vijeća. Između točaka dnevnog reda bila je i ona o usvajanju izmjena prostornog plana Legrada. No, prijedlog te točke nije prošao, jer je i jedan član vladajućih bio protiv ovog prijedloga. Kako doznajemo, ključan razlog glasanja protiv je eksploatacijsko polje u Selnici Podravskoj.

Naime, tamošnji mještani žustro se protive eksploataciji na tom području, a kako u ovim izmjenama prostornog plana nije uvršteno brisanje, prijedlog nije prošao.

Ivan Sabolić

– Nije mi logična ova odluka, jer Općinsko vijeće svojim izglasavanjem ne može samostalno ukinuti ovo eksploatacijsko područje, a ono postoji i u planu koji je sad na snazi. Pokušao sam to vijećnicima objasniti, ali nisam uspio. U ovom prijedlogu izmjena prostornog plana bile su uključene odluke koje mogu utjecati na investicije u općini. Svatko glasa prema svojoj savjesti, ali mislim da se ovako čini šteta općini – naveo je Ivan Sabolić. Između ostalog, na Općinskom vijeću bila je i odluka o povećanju koeficijenta za obračun plaće načelnika Ivana Sabolića, a prijedlog je prihvaćen. Tako će sad načelnička plaća u Legradu iznositi oko 8700 kuna neto, za razliku od dosadašnjih 7000 kuna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI