Povijesni trenutak: U koprivničkoj bolnici prvog dana nove godine rođeno devet mališana

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iako nam prošla godina nije bila najljepša ili najuspješnija, ona je sada završila, a nova je počela prekrasnim povijesnim događajem. Na samu Novu godinu, 1. siječnja u koprivničkoj bolnici je rođeno devetero djece. Toliko novorođene djece u jednom danu ne pamti se u ovoj bolnici.

“U prvom danu nove godine u Općoj bolnici Koprivnica imali smo devetero novorođene djece – šest djevojčica i tri dječaka. I još jednog novorođenog dječaka 3. siječnja. Sva djeca su zdrava i dobro. Nadam se da će ovakav trend ostati i u ostatku godine. Već dugo nismo imali ovakvu situaciju da je ovoliko djece rođeno u jednom danu i to nas sve veseli”, rekao je ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić.

“Krenulo je dobro i nadamo se da će se tako i nastaviti. Majke su dobro, bebe su dobro, uvjeti su nam dobri pa se nadamo da će ići i dalje dobro. Do danas, od 1. siječnja, porođeno je 11 djece. Prvi dan devet i onda još dvoje”, nadovezala se dr. Vlatka Kolarević Morić te dodala kako zbog trenutne epidemiološke situacije pratitelji još uvijek nisu dozvoljeni na porodu.

Rodilje će i ove godine dobiti simbolične poklone.

“Iako je ova godina počela nevjerojatno velikim brojem poroda u jednom danu, u našem rodilištu zapravo bilježimo trend pada poroda. Prošle je godine bio jedan porod manje nego pretprošle, a ukupan broj poroda unazad par godina stalno pada. Ako je suditi prema trudnicama koje dolaze u ambulantnu na redovite preglede, ova bi godina mogla biti nešto bolja, jer ih je bilo puno, no hoće li se taj trend nastaviti u ovom trenutku ne možemo znati”, rekla je dr. Kolarević Morić.

Ginekologinja Vlatka Kolarević Morić naglasila je da koprivničko rodilište unazad par godina bilježi pad novorođene djece.

Svake godine Koprivničko-križevačka županija kao osnivač zdravstvene ustanove na simboličan način započinje novu godinu pa je tako i ove godine. U nešto drugačijim uvjetima, županija će simbolično darivati rodilje.

“Izražavam sve najbolje želje u ovoj godini koja je započela. Ako je ovo neka simbolika onda ona govori da bi ova trebala biti puno bolja nego ona prošla jer je broj novorođene djece u prvom danu ove godine zapravo povijesno velik, devet novorođenih ne pamti ova bolnica do sada. Uvjeti su specifični, uvijek smo svi zajedno obišli rodilje no danas to neće biti moguće zbog okolnosti. Nadam se da je ovo nagovještaj jednog pozitivnog populacijskog trenda te da ovo pokazuje da je ispred nas jedno bolje vrijeme za sve u županiji ali i u cijeloj državi. Još jednom vam želim sve najbolje, sreće, zdravlja i veselja u ovoj novoj 2021. koja nam je započela na ovakav radostan način”, rekao je župan Darko Koren.

Uz radosne vijesti iz rodilišta, ravnatelj bolnice osvrnuo se i na trenutno stanje s koronavirusom u bolnici te i tu istaknuo lijep početak nove godine s brojkama koje su ipak u padu.

“Trenutno imamo 49 pozitivnih pacijenata, od toga deset na respiratoru. Posljednjih dva do tri tjedna bilježimo trend vrlo sporog pada broja hospitaliziranih pacijenata”, obavijestio je dr. Devčić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI