Povjerenstvo istražuje Željka Lackovića zbog suca koji je njegovoj supruzi dosudio 40.000 kuna

Presuda je nepravomoćna i Podravski list uložio je žalbu na nju. No, predmet još nije delegiran višem sudu


Autor: podravski.hr — 14.03.2019. / 14:06 Aktualno

Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv saborskog zastupnika iz Đurđevca Željka Lackovića jer je kao član Državnog sudbenog vijeća (DSV) sudjelovao u odlučivanju o napredovanju suca Općinskog suda u Koprivnici koji je presudio u korist njegove supruge.

Kako navodi HINA, Povjerenstvo je navelo da je nakon saznanja stečenih iz medija „otvorilo predmet protiv dužnosnika Željka Lackovića, zastupnika u Hrvatskom saboru, u povodu okolnosti da je kao član Državnog sudbenog vijeća sudjelovao u odlučivanju o napredovanju suca koji je prethodno donio odluku o odšteti u korist supruge navedenog dužnosnika“.

Lacković je ranije kazao da nije bilo potrebe da se izuzme sa sjednice DSV-a na kojoj je podržao unaprjeđenje suca koji je njegovoj supruzi nedavno dosudio odštetu od 40.000 kuna zbog duševnih boli nanesenih tekstom u Podravskom listu.

Lacković je HINA-i rekao da njegovo sudjelovanje na sjednici DSV-a ni na jedan način nije moglo utjecati na konačni rezultat izbora koprivničkog općinskog suca Alena Goluba sucem Županijskog suda u Bjelovaru.

Podsjetimo, sudac Alen Golub dosudio je 40.000 kuna Lackovićevoj supruzi zbog naslova “Kad je drugi nisu htjeli” u rubrici Izjava dana u kojoj se prenose riječi saborskog zastupnika da se njegova supruga javila na više natječaja u županiji, ali nikad nije pozvana na razgovor. Poslije je zaposlena u Gradskoj knjižnici Đurđevac.

Presuda je nepravomoćna i Podravski list uložio je žalbu na nju. No, predmet još nije delegiran višem sudu. (rm)

FOTO: ARHIVA