Povjerenstvo za sukob interesa raspravljalo o zapošljavanju Lackovićeve supruge u knjižnicu

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici održanoj u petak donijelo je odluku da se postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv Željka Lackovića, zastupnika u Hrvatskom saboru, neće pokrenuti


Autor: podravski.hr — 29.01.2019. / 13:26 Aktualno

Željko Lacković sa suprugom

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici održanoj u petak donijelo je odluku da se postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Željka Lackovića, zastupnika u Hrvatskom saboru, neće pokrenuti, s obzirom da iz prikupljenih podataka i dokumentacije ne proizlazi da je prilikom zapošljavanja supruge u Gradskoj knjižnici Đurđevac došlo do moguće povrede zakonskih odredaba niti načela obnašanja javnih dužnosti – priopćilo je Povjerenstvo za sukob interesa.

– Povjerenstvo je u postupku utvrdilo da je Gradska knjižnica Đurđevac odluku o potrebi zasnivanja radnog odnosa na određeno vrijeme za radno mjesto diplomiranog knjižničara donijela u studenom 2017. godine, odnosno nakon što je dužnosnik Željko Lacković prestao obnašati dužnost gradonačelnika Đurđevca. Također je utvrđeno da je Gradska knjižnica za to radno mjesto raspisala javni natječaj te je testiranje i intervju provela Agencija Virtuous circle iz Zagreba koja je preporučila zapošljavanje upravo supruge dužnosnika. S obzirom da je Gradska knjižnica raspisala i provela javni natječaj, i to putem vanjske agencije, te da u postupku nije utvrđeno da bi dužnosnik na bilo koji način utjecao na provedbu navedenog natječaja, Povjerenstvo je donijelo odluku o nepokretanju postupka protiv Lackovića – tumače u Povjerenstvu.

Naš portal jedini je pisao o tom zapošljavanju, a tekst možete pročitati OVDJE.

FOTO: ARHIVA