POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA: Zvonimir Mršić je nelegalno na čelu Podravke i mora biti smijenjen!

"Svaki javni dužnosnik, ma tko on bio, 12 mjeseci nakon prestanka obnašanja dužnosti ne bi smio biti ni blizu vodstvu neke tvrtke, bilo da je ona u privatnom ili javnom vlasništvu", tumači šefica državnog povjerenstva Dalija Orešković


Autor: podravski.hr — 30.04.2013. / 9:34 Aktualno

ZAGREB, KOPRIVNICA – Zvonimir Mršić barem godinu dana nelegalno je obnašao funkciju direktora Podravke i pritom je bio u ozbiljnom sukobu interesa! Tvrdi to Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za sukob interesa koje je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv Mršića.
– Svaki javni dužnosnik, ma tko on bio, 12 mjeseci nakon prestanka obnašanja dužnosti ne bi smio biti ni blizu vodstvu neke tvrtke, bilo da je ona u privatnom ili javnom vlasništvu – tumači Dalija Orešković.
Šefica Povjerenstva upozorava da su se oko toga dugo lomila koplja, ali se u konačnici, na inzistiranje Europske unije, ne dopušta javnim dužnosnicima članstvo u upravnim odborima tvrtki.
– Iz toga proizlazi kako Mršić 12 mjeseci nakon odstupanja s mjesta gradonačelnika nije smio biti predsjednik Uprave Podravke, član Uprave niti na bilo koji način sudjelovati u vođenju te niti bilo koje druge tvrtke – odlučna je Orešković.
Koje su moguće sankcije za takav prekršaj? Za današnji broj Poslovnog dnevnika Dalija Orešković dodatno objašnjava: “Ako Povjerenstvo utvrdi sukob interesa, Mršić više ne bi trebao biti na čelu Podravke. No, mi ga ne možemo smijeniti, to treba učiniti netko tko o tome vodi računa”.
Više o svemu pročitajte u ovotjednom broju Podravskog lista.