Povrtlarka Međurečan: S KTC-om mi je baš super poslovati, otkupna cijena je dobra

Podravski list profile

Štefica Međurečan iz Pitomače bavi se uzgojem raznog povrća u plastenicima, a njen glavni proizvod je salata. Zahvaljujući plasteničkoj proizvodnji urod je skoro svaku sezonu zadovoljavajući.

– Za uzgoj salate nužni su plastenici i mogu reći da nisam pogriješila što sam se odlučila za takvu proizvodnju. Uz salatu, uzgajam i tikvice pa tijekom cijele godine ima posla – priča nam Štefica Međurečan.

Za plasman salate ne mora strahovati jer je dogovorila suradnju s trgovačkim lancom KTC. I otkupna cijena je dosta dobra pa je i zarada dobra.

– KTC je pouzdan poslovni partner pa ne moram strahovati ni za otkup ni za isplatu. Oni cijene domaću proizvodnju, kao i našu kvalitetu koja je neupitna – dodaje Štefica Međurečan.

Dio uroda, kao i razne flance, Štefica prodaje na tržnicama, no polako razmišlja da odustane od takvog plasmana svojih proizvoda. – Budući da od KTC-a dobivam dobru otkupnu cijenu, a sve manje ljudi dolazi na tržnice, vlastita prodaja polako postaje neisplativa. Prodajom na veliko postižem gotovo istu cijenu kao na tržnici pa je i to razlog zbog kojeg ću najvjerojatnije odustati od prodaje na malo – zaključila je Štefica Međurečan.

FOTO: Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti