POVUKLI NOVAC Kreće sanacija sinagoge, groblja i samostana

Podravski list profile

Grad Koprivnica od Ministarstva kulture dobio je novac za projekte koje su prijavili na natječaj tog ministarstva, a tiču se programa zaštite kulturnih dobara. Od Ministarstva kulture povukli su ukupno 250.000 kuna, koje će uložiti u zaštitu Židovskog groblja, Sinagoge i kompleks franjevačkog samostana.

Građevinska sanacija, prezentacija i konzervatorsko-restauratorski radovi na Židovskom groblju stajat će 112.500 kuna, a od Ministarstva će Grad dobiti 50.000 kuna. Ostatak će se financirati iz gradskog proračuna. Za građevinsku sanaciju poda Sinagoge Ministarstvo kulture izdvojilo je 100.000 kuna, a iznos do 260.000 kuna, na koliko je procijenjena vrijednost radova, pokrit će Grad Koprivnica.

Što se tiče kompleksa franjevačkog samostana, tamo će se provesti građevinska sanacija pročelja. Vrijednost sanacije je 300.000 kuna, od čega je Grad od Ministarstva dobio 100.000 kuna. Dodatno, radovi na obnovi i uređenju dvorane Domoljub već su prilično odmaknuli, a i kod obnove ove zgrade Grad će ‘uskočiti’ s 540.000 kuna. Za sve ove projekte uskoro kreće postupak javne nabave, a potom i početak samih radova.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti