Pozadina neviđenog incidenta: “Žao nam je što igrač i sudac nisu alkotestirani!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U vezi utakmice četvrtog kola Druge županijske lige između domaćina Podravac Kitro i obližnje Mladosti iz Sigeca, koja je bila prekinuta zbog incidenta i napada na suca Denisa Budena, oglasili su se iz kluba domaćina. Naime, njihov igrač Mario Vuković fizički je napao suca Budena u 37. minuti, kada je utakmica i prekinuta. Sada se zna i kazna disciplinske komisije, koja je vrlo stroga – igrač Vuković isključen je iz nogometne organizacije, trener Vagjunec šest mjeseci ne smije obavljati nikakvu funkciju u nogometu, a klub mora platiti i 3000 kuna kazne.

– Prvo bismo htjeli reći da u potpunosti osuđujemo nastup našeg igrača. Nema mjesta nasilju na sportskim terenima. No, isto tako ograđujemo se od ovog događaja kao klub. Nakon ovog nemilog događaja klubu je u medijskom prostoru nanesena golema šteta. Naši igrači i navijači jedni su od najmiroljubivijih u ligi i godinama smo njegovali takav nastup na sportskom borilištu i oko njega. Ovo je izolirani incident, koji je počinio pojedinac i za koji mora odgovarati – rekao je Željko Vagjunec, trener NK-a Podravac Kitro.

No, Vagjunec napominje da je u ovom incidentu postojala i druga strana priče.

– Smatram da se sudac prema našem igraču nije ponio s dovoljnom dozom poštovanja, što ga je revoltiralo. Upravo zbog tog sam sugerirao mom igraču da ne mora ustati s klupe, jer to od njega nije zatraženo na dostojanstven način. Isto tako, svjedoci smo da se ludbreškim klubovima u varaždinskoj ligi sudi po posebnim kriterijima, što također može revoltirati igrače. Mi smo na utakmici samo htjeli da nam sudac objasni svoj kriterij. Ovime ne opravdavam postupak našeg igrača, ali želimo upozoriti na neke stvari. Isto tako, ništa ne prejudiciravši, žalimo što niti policija niti delegat utakmice nisu realizirali naš zahtjev i alkotestirali oba sudionika ovog incidenta – napomenuo je Vagjunec.

Podsjetimo, utakmica između Podravca i Mladosti trajno je prekinuta u 37. minuti. U toj minuti, zapisao je delegat utakmice, igra je bila zaustavljena po glavnom sucu zbog dosuđenog slobodnog udarca za gostujuću momčadi na mjestu između kaznenog prostora domaće momčadi i uzdužne crte terena za igru.

–  U tom trenutku sucu se na korektan način obratio trener NK-a Podravac Kitro s pitanjem zašto su u dosadašnjem tijeku utakmice opomenuta dva njegova igrača, a niti jedan gostujući igrač, iako je po njegovu mišljenju bilo razloga za to. Pritom se svom treneru u prigovoru priključio i pričuvni igrač s klupe br.15, Mario Vuković, te je glavni sudac krenuo prema klupi za pričuvne igrače s namjerom da izreče opomenu imenovanom pričuvnom igraču. Glavni je sudac došao do uzdužne crte terena za igru u visini klupe za pričuvne igrače, te zatražio od imenovanog pričuvnog igrača da skine markirnu majicu kako bi ga mogao identificirati. Imenovani pričuvni igrač u prvom momentu to nije htio učiniti, te je glavni sudac krenuo bliže prema klupi za pričuvne igrače, istovremeno tražeći od igrača da skine markirnu majicu i pokaže broj na dresu. Igrač je to uporno odbijao, pa je sudac napravio još jedan korak prema klupi i pritom ušao u područje tehničkog prostora. To je dodatno ogorčilo imenovanog pričuvnog igrača, kao i trenera domaće momčadi koji mu je sugerirao da nije dužan ustati, no isti je u svađi s glavnim sucem ipak ustao s klupe te se uz pljuvanje na zemlju te psovke okrenuo leđima prema glavnom sucu te rekao: “Evo ti gledaj, je… ti mater” – piše u izvještaju s utakmice.

 Sudac je Vukoviću potom izrekao disciplinsku mjeru isključenja s klupe za pričuvne igrače, pokazujući mu crveni karton. Imenovani pričuvni igrač, nastavlja se u službenom izvještaju s utakmice, tada je skočio prema glavnom sucu te ga zatim silovito odgurnuo rukama, a odmah potom i udario otvorenim dlanom u predjelu jagodične kosti lica, neposredno ispod oka.

– Suigrači i trener odmah su reagirali na način da su spriječili imenovanog pričuvnog igrača da ne nastavi s neprihvatljivim i nesportskim ponašanjem, a glavni sudac, ne osjećajući se sposobnim da nastavi utakmicu, odlučio ju je trajno prekinuti. Suci utakmice, delegat i svi igrači s terena za igru, mirno su uz pomoć redarske službe napustili teren za igru i otišli u svlačionicu – stoji u izvještaju s utakmice. U međvremenu, Nogometni savez Varaždinske županije do zaključenje slučaja i konačne odluke suspendirao je igrača Marija Vukovića, trenera Željka Vagjunca, ali i suca Denisa Budena te delegata Nedjeljka Kapeša.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Imamo 13 novih slučajeva korone, testirano 90

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 13 novih slučajevabolesti COVID-19.  Trenutno je aktivno 234 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI