Pozadina prijave: Drugi put prijavljena zbog ilegalnog vađenja šljunka

Varaždinski su krim-policajci završili istraživanje i kazneno prijavili 51-godišnju vlasnicu tvrtke iz Novog Marofa zbog protupravne eksploatacije rudnog blaga. Radi se o eksploatacijskom polju Jamičak kod Hrženice nedaleko od Ludbrega za koju je tvrtka dobila koncesiju, no čini se kako se eksploatiralo više nego što se smjelo.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

“Policijski službenici Policijske uprave varaždinske temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjom ženom, zbog sumnje da je kao odgovorna osoba poduzeća kojem je sjedište u Novom Marofu, od mjeseca kolovoza do prosinca 2018. godine, eksploatirala mineralne sirovine na eksploatacijskom polju „Jamičak“ kod Hrženice, izvan projektiranog završnog stanja, na katastarskim česticama na kojima eksploatacija nije odobrena valjanom koncesijom” – priopćili su iz policije i objasnili kako je na taj način nezakonito eksploatirano više od 44.000 kubnih metara šljunka koji ukupno vrijedi više od milijun kuna za koliko je oštećen državni proračun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovo nije prva prijava policije zbog protupravne eksploatacije na šljunčari Jamičak između Hrastovljana i Hrženice. Ista je tvrtka prijavljena prije tri godine kada su prema izvidima ludbreških policajaca imatelji koncesija izašli iz okvira eksploatacijskog polja i šljunak vadili te ga prodavali iz područja gdje to nije bilo dopušteno.

Tada je bračni par koji vodi šljunčaru kaznenom prijavom bio osumnjičen za štetu od 1,6 milijuna kuna državnom proračunu koja je učinjena zbog obavljanja rudarskih radova na katastarskim česticama na kojima eksploatacija tvrtki nije odobrena. Kako smo doznali, obje prijave pokrenute su nakon kaznenih prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, nakon čega je zatraženo policijsko kriminalističko istraživanje.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI