Miklečić: Nisam ošamario Lackovića. Policija: Bio je šamar, određena je zabrana približavanja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prošli su tjedan križevački HDZ i nezavisni vijećnici gradonačelnika Marija Rajna izmijenili oštra priopćenja u povodu navodnog incidenta koji se dogodio u prigradskom naselju Đurđic.

U njemu su, kako su prenijeli neki mediji, sudjelovali potpredsjednik gradskog HDZ-a Mario Miklečić i šef mjesnog odbora Đurđic, Rajnov nezavisni Dragutin Lacković. Navodno je došlo do verbalnog obračuna između njih dvojice, navodno iz političkih razloga i navodno je Miklenić ošamario Lackovića, što je ovaj prijavio policiji.

Najprije su nezavisni u četvrtak prioćili kako su “u posljednje vrijeme sve češći i prljaviji napadi pojedinih članova HDZ-a na nezavisne članove pojedinih gradskih tijela, a u njima aktivno sudjeluje i potpredsjednik GO HDZ-a, koji je čak krenuo i u fizičke obračune” pa su u nastavku stvar spustili na politiku.

Mario Miklečić, HDZ

– Razumijemo bijes i nemoć onih koji su godinama bili dio vladajuće koalicije u Gradu, a i na državnoj razini, a propustili su iskoristiti tu prednost da ožive svoj grad i pomognu građanima da bolje žive. Iako su neki članovi bili u samom vrhu lokalne vlasti, kao zamjenici gradonačelnika ili imali ovlasti u mjesnim odborima, činjenica je da se nikada toliko intenzivno nije radilo na terenu, po naseljima Grada, kao u protekle dvije godine – napisali su nezavisni i potom pobrojili brojne projekte iz svog mandata.

U petak su odgovorili iz gradskog HDZ-a na početku priopćenja oštro osudivši bilo kakvo nasilje, a posebno fizičke napade.

– GO HDZ-a Križevci najoštrije osuđuje i bilo kakve insinuacije i krive, odnosno lažne interpretacije događanja i situacija na privatnoj razini, kao što je ovaj na koji se u priopćenju pozivaju nezavisni vijećnici liste Marija Rajna. Navedeno priopćenje, koje govori o događanjima na privatnoj razini, a iskorištava se u cilju prikupljanja jeftinih političkih bodova, samo je pokušaj destabilizacije oporbe u Gradskom vijeću te je skretanje pažnje građana i građanki Križevaca s bitnih tema za razvoj ovog grada i lokalne zajednice – piše potom u HDZ-ovu priopćenju.

A što se zapravo dogodilo i što je potaknulo medijski rat HDZ-a i nezavisnih? Je li doista došlo do fizičkog obračuna u kojemu je Miklečić ošamario Lackovića i, ako je došlo, je li to bilo na privatnoj razini, kako tvrdi HDZ, ili zbog politike, kako tvrde nezavisni?

– Ne bih ništa htio komentirati. Je li povezano s politikom? Svašta-nešto je tu bilo, ima tu puno… Možemo razgovarati drugi tjedan – bilo je jedino što je želio reći Lacković.

– Ne bih ništa komentirao. Policija kod mene uopće nije bila. To su sve politička prepucavanja. Uopće se ništa nije dogodilo. Nisam ga ošamario, ne znam što se sad događa – malo je rječitiji bio Miklečić.

Ipak, nešto mora da je bilo jer je policija, na naš upit o mogućim prošlotjednim incidentima u Đurđicu odgovorila sljedeće:

– Poduzetim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u ponedjeljak 26. kolovoza oko 18.30 sati u Đurđicu ispred trgovine 44-godišnjak narušavao javni red i mir na način da je verbalno napao 33-godišnjaka te ga udario šakom u predjelu lica. Oštećeni 33-godišnjak nije zadobio vidljive ozljede i liječničku pomoć je odbio kao nepotrebnu. Zbog narušavanja javnog reda i mira protiv 44-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu i izdana je mjera opreza zabrane približavanja, uspostavljanja i održavanja veze s oštećenim na udaljenosti od 50 metara.

FOTO Podravski list

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI