Pozadina sukoba u mirnom podravskom mjestu: Rođaci bratića izudarali metalnom šipkom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U predjelu Malog Otoka pored Legrada, gdje živi romsko stanovništvo, početkom studenog prošle godine odvijao se pravi kaos u režiji četvorice nasilnika, braće Silvija (20), Dalibora (28), Jasmina (30) i njihova rođaka Zorana (32).

Prema nedavnoj presudi koprivničke sutkinje Dubravke Milolože, okrivljena braća Silvijo, Dalibor i Jasmin izudarala su svog bratića Boru rukama i nogama po glavi i tijelu, a zatim je drugookrivljeni Dalibor udario Boru metalnom šipkom po glavi.

Za kraj je četvrtookrivljeni Zoran udario svog bratića Roberta i tako ponovio obiteljsko nasilje zbog kojeg je već bio osuđivan. Nasilje su smirivali koprivnički policajci pozvani da uspostave javni red i mir nakon čijeg su postupanja sudionici prekršajno prijavljeni. Protiv njih su policajci podnijeli optužni prijedlog koji je sutkinja uvažila i proglasila ih je krivima.

Najgore je prošao četvrtookrivljeni Zoran koji je kao ponavljač obiteljskog nasilja kažnjen s 3000 kuna, a ako uplati dvije trećine iznosa, 2000 kuna, kaznu će mu sud uvažiti plaćenom u cijelosti. Prvookrivljeni Silvijo, ako u roku od mjesec dana ne uplati 600 kuna, morat će platiti puni iznos kazne od 900 kuna, a jednako su prošla njegova braća. Svi okrivljenici moraju uz izrečeni iznos kazne uplatiti i po sto kuna sudskih troškova.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI