POŽAR POSVAĐAO HLEBINČANE I DVD: Sigečani nam gase požare, a predsjednik se vozika kombijem

Podravski list profile

Tek je puka sreća i pažnja slučajnih prolaznika, koji su s glavne hlebinske ceste vidjeli neobičan dim u sporednoj Ulici bana Josipa Jelačića, spriječila veću štetu u požaru koji je izbio na kotlovnici obiteljskog doma za starije osobe u Hlebinama te se djelomično proširio na krovište objekta u kojem stanuju štićenici. Šteta je procijenjena na 50.000 kuna, a policija je priopćila kako je uzrok požara prijenos topline s dimnjaka na drveni materijal. Požar su brzo ugasili pripadnici DVD-a Sigetec, s ukupno dva svoja vozila, DVD Koprivnički Bregi te JVP Koprivnica. U gašenju ovaj put nije pomagao domaći DVD Hlebine, došao je tek kada je vatra već lokalizirana.

Upravo ova zadnja činjenica posebno je zasmetala nekolicini mještana koji su se okupili na glavnoj hlebinskoj ulici i promatrali kako vatrogasci rade svoj posao. Među njima ima i bivših članova DVD-a, ali nisu htjeli javno istupiti. Učinio je to tek mještanin Hlebina Alen Šimunić.

U požaru kotlovnice doma izgorjelo je krovište / Nikola Wolf

– Pitajte u Općini zašto je DVD dobio novi kombi, no u zadnje vrijeme ne izlazi na intervencije. Nije bio ni na posljednjoj, kad je gorjela radionica prije godinu dana. Taj kombi Općina je kupila za sve udruge, a nitko ga ne može dobiti jer ga neprestano koristi predsjednik DVD-a Stjepan Štrfiček za svoje osobne potrebe po goricama – rekao je Alen Šimunić.

– Svaka čast Sigečanima, Peterančanima, Bregovcima i Koprivnici što nam gase požare. Bolje da nemamo nikakav DVD nego takav kakav je sad jer ne rade ništa. Sramota – kaže Alen Šimunić.

Predsjednik Stjepan Štrfiček kaže kako su ove tvrdnje Alena Šimunića čista laž i seoske spletke onih koji samo kritiziraju, a sami ne žele pomoći niti biti članovi.

– Kada je gorjela radionica, DVD Hlebine bio je prvi na požarištu, što se može i provjeriti. Ovaj put na požaru nismo mogli biti prvi zašto što za njega naprosto nismo znali. Sustav obavještavanja je takav da nam nisu javili, već su zvali centralu naše općinske zajednice u Bregima. Mi smo saznali kad je vatra već ugašena, pa smo došli i osiguravali mjesto – objasnio nam je predsjednik DVD-a  Hlebine Stjepan Štrfiček i dodao da nikako nije istina da on kombi DVD-a koristi za svoje osobne svrhe, što se može i provjeriti.

Alen Šimunić: Sramota je da nam Sigečani gase požare

– Kombi godišnje ne prijeđe više od tisuću kilometara, dapače, koristimo ga vrlo štedljivo i često na natjecanja idemo svojim automobilima. I nije istina da je kombi kupljen za druge udruge, jer je u njemu sva naša oprema za intervencije, a nedavno je i nadograđen sustavom za uzbunjivanje. Kada bi ga drugi koristili, sve to moralo bi se vaditi van – rekao je Stjepan Štrfiček. Objasnio je i kako njihov DVD djeluje na dobrovoljnoj bazi, većina aktivnih članova radi u Koprivnici i okolici i često ne mogu napustiti radno mjesto zbog požara.

Društvo je vrlo aktivno, dodao je, sudjeluje na natjecanjima, i smatra da protiv njih govore oni koji nisu članovi DVD-a. Jer da jesu, njihove bi aktivnosti bile još bogatije. Radom DVD-a Hlebine zadovoljna je i općinska načelnica Božica Trnski, koja je rekla da u ovom požaru hlebinski vatrogasci nisu zakazali, već su žrtve sustava koji ih nije obavijestio, ali i da kao dobrovoljci ne mogu odmah stići na požarište poput profesionalaca iz Koprivnice. Objasnila je da je vatrogasno društvo vrlo aktivno, nedavno je oformilo i žensku ekipu s kojom također sudjeluje na natjecanjima. Što se tiče tvrdnji da vatrogasni kombi predsjednik Štrfiček koristi u privatne svrhe, kaže: Ne, nije istina, nisam to nikad vidjela.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti