Požar u Hlebinama: “Da nije bilo susjeda, mogli smo ostati bez krova nad glavom!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U požaru koji je u ponedjeljak u noći oko jedan sat izbio na imanju obitelji Šimpović u Hlebinama u Ulici Matije Gupca, izgorjela je drvarnica.

Požar je uzrokovao prijenos topline sa žara ostavljenog u limenoj kanti pored drvarnice, a vatra se proširila i na krovište štaglja te je zahvatila i dio krovišta kuće. Brzom intervencijom koprivničkih profesionalnih vatrogasaca i članova dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Hlebina i Sigeca požar je ugašen, a materijalna šteta procijenjena je na 30.000 kuna.

– Vatru u drvarnici uočili su susjedi Denis i Zlatko Janković koji žive točno preko puta nas. Njih je probudila svjetlost koja je dopirala u njihovu sobu, a kad su vidjeli da gori naša drvarnica, odmah su nas probudili i pomogli nam u gašenju dok nisu stigli vatrogasci – kaže Miroslav Šimpović.

Vatrogasci su, dodaje on, vrlo brzo stigli na njihovo imanje i prvo je cilj bio  spriječiti širenje vatre na samu kuću.

– Drvarnica je spojena sa štagljem i kućom pa je malo dobilo i krovište kuće. U štaglju smo imali slamu koja se također zapalila, što je otežalo gašenje, no vatrogasci su bili maksimalno profesionalni i odmah su stavili požar pod kontrolu – kaže Miroslav Šimpović.

Iako bi materijalna šteta mogla biti i viša od 30.000 kuna, ističe Miroslav, najvažnije je da se nikome ništa nije dogodilo.

– Nekako ćemo već “pokriti” nastalu štetu i hvala Bogu da nitko nije ozlijeđen. Da nije bilo susjeda, mogli smo ostati bez krova nad glavom. Uz susjede, moramo zahvaliti i svim vatrogascima koji su bili na intervenciji i činili sve u svojoj moći da šteta bude što manja – zaključio je Miroslav Šimpović.

FOTO Dinko Borozan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI