Pozitivna priča: Zbog velikog interesa nova odgojna skupina u vrtiću

Podravski list profile

Dječji vrtić Košutica iz Ferdinandovca zbog velikog će interesa roditelja za upis mališana povećati kapacitet, što će rezultirati formiranjem nove, treće odgojne skupine. U novu će mješovitu skupinu biti upisano 12 mališana od jedne do tri godine, a plan je da počne s radom od 1. studenog.

– Na upisima smo imali šest slobodnih mjesta, a bilo je prijavljeno 18 mališana pa smo odlučili povećati kapacitet našeg vrtića. Možemo reći da su to zapravo slatke brige jer nas raduje to što mlade obitelji ostaju u Ferdinandovcu i poboljšavaju demografsku sliku. Prije početka rada nove grupe raspisat ćemo i novi natječaj za upise, o čemu će roditelji biti pravodobno obaviješteni – kaže Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Ferdinandovac.

Općina je već krenula u ishođenje potrebne dokumentacije za novu odgojnu skupinu, a od kolovoza će u zgradi vrtića početi i nužni radovi kako bi se dobio potreban prostor.

– Potrebno je urediti novi sanitarni čvor i opremiti prostor za novu odgojnu skupinu i za te ćemo investicije izdvojiti oko 60.000 kuna. Uređenje prostora i ishođenje potrebne dokumentacije su i razlog zbog kojeg će nova odgojna skupina biti oformljena 1. studenog, a ne s početkom pedagoške godine – dodaje Vjekoslav Maletić.

Bez obzira na to što će s novom grupom porasti izdvajanja Općine za vrtić, cijena za roditelje neće se mijenjati te će i dalje iznositi 460 kuna za prvo, 230 kuna za drugo dijete, dok je za treće i svako daljnje dijete boravak besplatan. Do početka rada nove grupe Općina će sufinancirati boravak mališana u susjednim vrtićima i to na način da će roditelji plaćati 460 kuna za prvo i 230 kuna za drugo dijete.

– Bez obzira na ekonomsku cijenu u susjednim vrtićima, roditelji će plaćati isti iznos kao da njihove dijete boravi u našem vrtiću – zaključio je Vjekoslav Maletić.

FOTO DV Košutica

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Sesvečanke predstavile svoje ručne radove

Udruga umirovljenika Podravske Sesvete organizirala je izložbu ručnih radova svojih članica. Sevečanke su kroz izložbu predstavile tradicijske ručne radove čija je izrada njihov glavni hobi,

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti