Pozitivna priča: Zbog velikog interesa nova odgojna skupina u vrtiću

Podravski list profile

Dječji vrtić Košutica iz Ferdinandovca zbog velikog će interesa roditelja za upis mališana povećati kapacitet, što će rezultirati formiranjem nove, treće odgojne skupine. U novu će mješovitu skupinu biti upisano 12 mališana od jedne do tri godine, a plan je da počne s radom od 1. studenog.

– Na upisima smo imali šest slobodnih mjesta, a bilo je prijavljeno 18 mališana pa smo odlučili povećati kapacitet našeg vrtića. Možemo reći da su to zapravo slatke brige jer nas raduje to što mlade obitelji ostaju u Ferdinandovcu i poboljšavaju demografsku sliku. Prije početka rada nove grupe raspisat ćemo i novi natječaj za upise, o čemu će roditelji biti pravodobno obaviješteni – kaže Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Ferdinandovac.

Općina je već krenula u ishođenje potrebne dokumentacije za novu odgojnu skupinu, a od kolovoza će u zgradi vrtića početi i nužni radovi kako bi se dobio potreban prostor.

– Potrebno je urediti novi sanitarni čvor i opremiti prostor za novu odgojnu skupinu i za te ćemo investicije izdvojiti oko 60.000 kuna. Uređenje prostora i ishođenje potrebne dokumentacije su i razlog zbog kojeg će nova odgojna skupina biti oformljena 1. studenog, a ne s početkom pedagoške godine – dodaje Vjekoslav Maletić.

Bez obzira na to što će s novom grupom porasti izdvajanja Općine za vrtić, cijena za roditelje neće se mijenjati te će i dalje iznositi 460 kuna za prvo, 230 kuna za drugo dijete, dok je za treće i svako daljnje dijete boravak besplatan. Do početka rada nove grupe Općina će sufinancirati boravak mališana u susjednim vrtićima i to na način da će roditelji plaćati 460 kuna za prvo i 230 kuna za drugo dijete.

– Bez obzira na ekonomsku cijenu u susjednim vrtićima, roditelji će plaćati isti iznos kao da njihove dijete boravi u našem vrtiću – zaključio je Vjekoslav Maletić.

FOTO DV Košutica

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI