Poznat datum početka suđenja SDP-ovu gradonačelniku zbog spornih naknada za odvojen život

Sutkinja Sanja Mazalin odgodila je pripremno ročište na kojem su trebali biti dogovoreni svjedoci i dokazi koji će se izvoditi tijekom suđenja


Autor: podravski.hr — 22.02.2019. / 8:51 Aktualno

Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega

Suđenje SDP-ovom gradonačelniku Ludbrega Dubravku Biliću zbog isplata nezakonitih naknada za odvojen život, čiji je početak predviđen prošle srijede na Županijskom sudu u Zagrebu, još nije počelo.

Sutkinja Sanja Mazalin odgodila je pripremno ročište na kojem su trebali biti dogovoreni svjedoci i dokazi koji će se izvoditi tijekom suđenja te određeni termini daljnjih sudskih rasprava. Kako nam je rekao glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić, sutkinja je odgodila pripremno ročište zbog spriječenosti braniteljice optuženog.

– Braniteljica optuženog je otprije imala zakazanu raspravu, pripremno ročište je stoga odgođeno za 20. ožujka – rekao je Devčić.

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu nedavno je potvrdilo optužnicu USKOK-a, koji Dubravka Bilića tereti da je 2012. i 2013. godine kao ravnatelj državne Agencije za zaštitu osobnih podataka za sebe tražio naknadu za odvojen život premda na tu povlasticu nije imao zakonskih temelja.

Dubravko Bilić, kako tvrdi USKOK, nije uopće živio odvojeno od svojih najmilijih, već je u Zagreb na radno mjesto šefa Agencije putovao iz Ludbrega i to službenim passatom.

Na ime dodataka za odvojen život Biliću je isplaćeno 14.500 kuna za koje USKOK tvrdi da je oštećen državni proračun, a ukoliko sutkinja Sanja Mazalin tijekom suđenja utvrdi njegovu krivnju i presuda postane pravomoćna, može biti kažnjen sa šest mjeseci do pet godina zatvora. Bilića se tereti za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Dubravko Bilić SDP-ov je kadar, a na čelno mjesto Agencije za zaštitu osobnih podataka stigao je za vrijeme Vlade Zorana Milanovića. Riječ je o političaru koji je bio zastupnik u Hrvatskom saboru, ludbreškim je gradonačelnikom postao 2013. godine, a na izborima 2017. godine osvojio je drugi gradonačelnički mandat. (ke)

FOTO: NIKOLA WOLF