Poznata umjetnička udruga proslavila 20. rođendan na ‘svojem’ jezeru

Podravski list profile

Koprivnička Udruga Motacilla alba na jezeru Ješkovo, na imanju svog predsjednika Dragutina Ciglara, organizirala je tradicionalnu međunarodnu koloniju keramike, koja je okupila 12 umjetnika iz Hrvatske, Srbije, Italije, Armenije i Čilea.

U sklopu desetodnevne kolonije organizirane su i radionice za djecu u kojima su sudjelovali učenici koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, a na samom završetku priređena je i izložba nastalih uradaka, performans Tijane Tanasković iz Beograda te koncert Romane Pavliša i prijatelja.

Brojna publika uživala je u programu

– Ovom smo kolonijom proslavili i 20. rođendan udruge, koja je kroz svoje djelovanje organizirala brojna kreativna druženja umjetnika u kojima su nastale vrijedne slike, skulpture i keramički uradci. Najviše smo ponosni na činjenicu da je kroz naše radionice prošlo više od 1400 djece koja su na taj način imala priliku pokazati svoju umjetničku kreativnost – kazao je Dragutin Ciglar.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti