Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Poznati detalji požara u silosima: Do zapaljenja došlo zbog kukuruza

Naši su reporteri bili jučer na mjestu požara koji se dogodio oko 11.30 sati, u Imbriovcu u prostoru tvrtke gdje se nalaze silosi za otkup žitarica. Kako doznajemo u policiji, izbio je požar u samostojećoj sušari za sušenje kukuruza.

-Do požara je došlo unutar sušare tijekom procesa sušenja kukuruza zbog nakupljanja otpadnog materijala (lišće, dijelovi stabljika kukuruza) u sušari koji se nalazio pomiješan s kukuruzom čime je prekinuta cirkulacija kukuruza i ravnomjerno rasprostiranje topline unutar sušare, uslijed čega je došlo do zagrijavanja i zapaljenja otpada i kukuruza – doznajemo u policijskoj izvješću.

U požaru su oštećene metalne oplate silosa i ventilatori. Iz sušare je ispušten kukuruz, a požar su lokalizirali vatrogasci JVP-a Koprivnica te DVD-a Selnica, Imbriovec i Đelekovec.

-Nije bilo ozlijeđenih osoba, dok će točna materijalna šteta biti utvrđena naknadno. Policijski službenici dostaviti će izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – doznajemo.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI