POZNATI DETALJI Vozačica neoprezno skretala u dvorište i skrivila tešku prometnu nesreću s dvoje ozlijeđenih

Vozač koji je pretjecao napuhao je 0,68 promila, a istekla mu je prometna dozvola


Autor: podravski.hr — 15.05.2018. / 8:56 Crna kronika

Proemtna nesreća jučer u Kunovec Bregu

Dan nakon teškog sudara u Kunovec Bregu kod Koprivnice iz bolnice još nema potvrde o karakteru ozljeda sudionika prometne nesreće, pa iz policije ne znaju kakvu će prijavu napisati protiv 59-godišnje vozačice vw golfa koprivničkih oznaka koja je, prema policiji, nesreću i skrivila svojom nepažnjom.
Kako nam je jutros priopćio Dražen Laljek, glasnogovornik PU koprivničko-križevačke, upravo je 59-godišnja vozačica kriva za prometnu nesreću koja se dogodila u Koprivničkoj ulici oko 15.10 sati u naselju nadomak Koprivnice.
– Vozačica golfa skretala je ulijevo na kolni prilaz kuće, a da se nije prethodno uvjerila može li to učiniti sigurno za sebe i druge sudionike u prometu. U tom trenutku u punom tijeku pretjecanja njezin je automobil udario citroen varaždinskih oznaka kojim je u smjeru Subotice Podravske upravljao vozač (52) – rekao je Dražen Laljek.
Napomenuo je kako će prekršajno prijavljen biti i vozač citroena. Nakon nesreće napuhao je nedopuštenih 0,68 promila, a utvrđeno je kako mu je citroenu kojim je upravljao, istekla važnost prometne dozvole.
– O karakteru ozljeda ovisiti će naša prijava. Ukoliko će biti potvrđene lakše tjelesne ozljede, vozačicu ćemo prekršajno prijaviti, no ako nam iz bolnice pošalju teži karakter ozljeda, slijedi kaznena prijava. Jasno, uz utvrđenu prekršajnu odgovornost vozača citroena – naglasio je Laljek.
Iz bolnice smo neslužbeno doznali kako će barem kod jednog sudionika nesreće biti utvrđene teže ozlijede. Podsjetimo, citroen s vozačem (52) i njegovom putnicom (47) nakon sudara s golfom izletio je izvan kolnika, udario u betonski most i ogradu, nekoliko se puta prevrnuo i zapalio. Bila je to prava drama, a požar su gasili i koprivnički vatrogasci. (ke)
FOTO: DUBRAVKO VUTUC