Poznati neslužbeni rezultati mjesnih izbora u Koprivnici, čini se da su liste SDP-a i HDZ-a podbacile

Uz katastrofalno nisku izlaznost koja je bila manja od 15 posto, koalicija okupljena oko SDP-a uspjela je danas na kvartovskim izborima u Koprivnici osvojiti većinu u devet od ukupno 18 mjesnih odbora


Autor: podravski.hr — 25.11.2018. / 20:36 Aktualno

Ilustracija / Izbori u Koprivnici

Uz katastrofalno nisku izlaznost koja je bila manja od 15 posto, koalicija okupljena oko SDP-a uspjela je danas na kvartovskim izborima u Koprivnici osvojiti većinu u devet od ukupno 18 mjesnih odbora, neslužbeni su podaci iz stranačkih stožera.
Lista koju je predvodio HDZ odnijela je čistu pobjedu u četiri mjesna odbora, uglavnom u prigradskim naseljima, nezavisni Radovan Knežević pobijedio je u Bakovčicama, a u četiri preostala mjesna odbora očekuju se različite kombinacije jer će o predsjedniku MO-a odlučivati nezavisne liste koje će se morati prikloniti SDP-ovoj ili HDZ-ovoj listi.
U postocima to izgleda otprilike ovako: koalicija oko SDP-a osvojila je 47 posto glasova, lista HDZ-a s partnerima 33 posto, nezavisni 19 posto, a Bandićeva lista 1 posto. Ako se glasovi pretvore u mandate, lijeva koalicija osvojila ih je blizu 60, desna oko 40, a nezavisni 20-ak. Bandić je dobio tek jednog vijećnika u Mjesnom odboru Reka u kojoj je imao listu sastavljenu isključivo od predstavnika romske nacionalne manjine.
Na izborima prije četiri godine lijeva koalicija bila je osvojila većinu u 12, a desna u šest mjesnih odbora. Danas su obje liste izgubile dio pozicija koje su im uzele brojne nezavisne opcije. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA